Azijske berze: Indeksi većinom u crvenom

Azijske berze: Indeksi većinom u crvenom

Azijske berze su danas donela pozitivni sentiment, no većina je indeksa zaključila u minusu.

Nikkei 225 oslabio je 0,2 posto nakon što se u prethodnoj trgovini popeo na najviši nivo u 26 godina. Maloprodajni sektor bio je u plusu. Takashimaya je skočio 3,8 posto što je rezultat objavljenog rasta operativne dobiti od 5,6 posto u devet meseci, zaključno sa krajem novembra.

Potrošačke cene u prošlom mesecu porasle su jedanaesti uzastopni mesec, no rast se pretežno može pripisati troškovima goriva. Potrošačke cene u novembu porasle su 0,9 posto u poređenju s 0,8 posto koliko su prognozirali analitilčari koje je anketirao Reuters.

Korejski Kospi pao je pola postotka što je posledica korekcije bluechipova. Samusng je srezan tri posto dok je SK Hynix potonuo 3,5 posto.

Kineski indeksi bili su u plusu. Shanghai Composite Index porastao je 0,8 posto dok je Shenzen Composite podignut 0,4 posto. Industrijski i finansijski sektor bili su najveći dobtnici.

Kineska narodna banka povećala je centralnu tačku juana u odnosu na dolar na 6,5416, što je najviši nivo u tri i po meseca.

Tržišta u Hong Kongu, Australiji i Novom Zelandu bila su zatvorena.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Planirano proširenje skladišta gasa Banatski dvor na 750 miliona kubnih metara
Next Mercator prodao tržni centar u Beogradu za 46 miliona evra

You might also like

Ole Hansen: Investitori traže utočište u zlatu posle glasanja o Brexit-u

Više o uticaju britanskog referenduma na cenu sirove nafte pročitajte u ekspertskoj analizi direktora sektora za strategiju trgovanja berzanskim robama u Sakso Banci Ole Hansena.

Svetske berze: Cene akcija rastu, čekaju se rezultati “stres testova” evropskih banaka

Na svetskim berzama su cene akcija protekle nedelje rasle zahvaljujući solidnim poslovnim rezultatima kompanija i očekivanjima novih podsticajnih mera centralnih banaka.

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze INTRADAY: Akcije na novim najvišim nivoima

Na evropskim berzama u sredu su cene akcija vodećih evropskih firmi dostigle nove najviše nivoe u protekle dve nedelje, najviše zahvaljujući dobitnicima akcija poput nemačke banke Commerzbank i francuskog konglomerata Bouyguesa koji su

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply