Belorusija – raj za kriptovalute

Belorusija – raj za kriptovalute

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko potpisao je liberalni zakon koji ukazuje na državnu podršku blokchainu i kriptovalutama.

Prema novom zakonu, sve transakcije i prihod od kriptovaluta (uključujući i rudarenje) oslobođene su plaćanja poreza na idućih pet godina.

Lukašenko je time postavio okvire takozvanog “Razvoja digitalne ekonomije” Belorusije. Cilj zakonodavstva je uklanjanje birokratije koja bi mogla potencijalno ometati implementaciju blokchaina, i daje okruženju zeleno svetlo za razmenu kriptovaluta.

Pored toga, beloruski “HTP”- tehnološki raj, koji je kreirao Lukašenko u stilu Silikonske doline, koji će imati privilegije da privlači sredstva putem ICO-a i koristi kriptovalute pri cirkuliranju transakcija stanovništva.

Lukašenko je objasnio da je glavni cilj kreiranje uslova da globalne IT kompanije dođu u Belorusiju, te tamo otvore svoje kancelarije, razvojne centre i kreiraju popularne svetske digitalne proizvode.

Ovom odredbom su legalizovane kriptovalute, javna ponuda tokena (ICO) i pametni ugovori. Ovim je Belorusija legalizovala transakcije u kriptovalutama. Ovo bi moglo poboljšati ekonomiju ove države, jer će privatni sektor privući strane investitore i kompanije u ovu bivšu sovjetsku ekonomiju.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Air Serbia uvodi novu destinaciju - Ženevu
Next Cene nafte padaće početkom 2018.

You might also like

Najveća vrednost dinara prema evru u ovoj godini

Zvanični srednji kurs u ponedeljak će biti 123,0374, što predstavlja jačanje dinara prema evru 0,1% u odnosu na petak, saopštila je Narodna banka Srbije.

Kompanije 0 Comments

Agrokor prodaje Merkator zbog prezaduženosti?

Agrokor prodaje trgovački lanac Merkator, koji je u njegovom vlasništvu od 2014., a u pitanju je projekat monetizacije, piše slovenački siol.net.

Makroekonomija 0 Comments

Pacifičke zemlje potpisale trgovinski sporazum bez SAD-a

Jedanaest zemalja koje izlaze na Tihi ocean, među kojima su Japan i Kanada, potpisalo je u Čileu sporazum o slobodnoj trgovini bez SAD-a, poslavši, kako je rekla jedna od čelnica,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply