Belorusija – raj za kriptovalute

Belorusija – raj za kriptovalute

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko potpisao je liberalni zakon koji ukazuje na državnu podršku blokchainu i kriptovalutama.

Prema novom zakonu, sve transakcije i prihod od kriptovaluta (uključujući i rudarenje) oslobođene su plaćanja poreza na idućih pet godina.

Lukašenko je time postavio okvire takozvanog “Razvoja digitalne ekonomije” Belorusije. Cilj zakonodavstva je uklanjanje birokratije koja bi mogla potencijalno ometati implementaciju blokchaina, i daje okruženju zeleno svetlo za razmenu kriptovaluta.

Pored toga, beloruski “HTP”- tehnološki raj, koji je kreirao Lukašenko u stilu Silikonske doline, koji će imati privilegije da privlači sredstva putem ICO-a i koristi kriptovalute pri cirkuliranju transakcija stanovništva.

Lukašenko je objasnio da je glavni cilj kreiranje uslova da globalne IT kompanije dođu u Belorusiju, te tamo otvore svoje kancelarije, razvojne centre i kreiraju popularne svetske digitalne proizvode.

Ovom odredbom su legalizovane kriptovalute, javna ponuda tokena (ICO) i pametni ugovori. Ovim je Belorusija legalizovala transakcije u kriptovalutama. Ovo bi moglo poboljšati ekonomiju ove države, jer će privatni sektor privući strane investitore i kompanije u ovu bivšu sovjetsku ekonomiju.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Air Serbia uvodi novu destinaciju - Ženevu
Next Cene nafte padaće početkom 2018.

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Oprezna trgovina

Na azijskim berzama u petak se trguje oprezno jer nema vesti koje bi podržale daljnji rast cena akcija nakon snažnog uspona poslednjih dana.

Wall Street: Indeksi pali, investitori nesigurni zbog Trumpovog nezadovoljstva pregovorima s Kinom

Na Wall Streetu su danas indeksi berza pali zbog nesigurnosti ulagača u vezi ishoda trgovinskih pregovora između SAD-a i Kine, pri čemu su najviše pale cene akcija u energetskom i

Beogradska berza: Skromna investiciona aktivnost, blagi oporavak tržišta

Drugi trgovački dan u nedelji doneo je blag oporavak domaćeg tržišta akcija uz skromnu investicionu aktivnost. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 18,6 miliona RSD (0,15 miliona EUR), dok je

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply