Ana Brnabić: Srbija uspešno završila aranžman sa MMF

Ana Brnabić: Srbija uspešno završila aranžman sa MMF

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Bord direktora MMF sinoć usvojio osmu i finalnu reviziju aranžmana iz predostrožnosti Srbije sa tom međunarodnom finansijskom institucijom, čime je uspešno okončan taj aranžman.

“Time smo uspešno završili trogodišnji aranžman”, rekla je Brnabićeva novinarima u EMS-u i istakla da je Srbija pokazala da je “stabilan i ozbiljan partner u najtežim okolnostima”.

Premijerka je navela da će to zvanično biti obeleženo u februaru, kada se i zvanično završava aranžman i kada će doći Misija MMF-a u našu zemlju.

“To je sve deo šire slike i politike koja počinje da daje konkretne rezultate, nastavićemo tako i u 2018. godini”, poručila je Brnabićeva.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Država raspisala konkurs za inovacione vaučere do 800.000 dinara
Next Erste: Srpski BDP raste ispod očekivanja

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Luksemburg: Od naredne godine jači poreski propisi

Luksemburške vlasti su saopštile danas da će pooštriti propise koji se tiču korporativnog poreza, čime će otežati velikim korporacijama izbegavanje plaćanja poreza putem preusmeravanja sredstava u Luksemburg.

Lifestyle 0 Comments

Manje je više: Zašto su Japanci opterećeni minimalizmom?

Mnogi Japanci okreću se minimalizmu i odlučuju da žive samo sa neophodnim potrepštinama. U trenutku kada se svet davi u konzumerizmu, zanimljivo je na trenutak doživeti duh ove filozofije.

Najvažnije vesti 0 Comments

Steen Jakobsen: Negativni kreditni impuls postao trend

Za proteklih mesec ili dva, usporavanje kreditnog impulsa koji je pokrenula Kina (što se potvrdilo tokom moje posete Kini pre dve nedelje) apsolutno je od ključnog značaja za budućnost globalnih

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply