Ana Brnabić: Srbija uspešno završila aranžman sa MMF

Ana Brnabić: Srbija uspešno završila aranžman sa MMF

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Bord direktora MMF sinoć usvojio osmu i finalnu reviziju aranžmana iz predostrožnosti Srbije sa tom međunarodnom finansijskom institucijom, čime je uspešno okončan taj aranžman.

“Time smo uspešno završili trogodišnji aranžman”, rekla je Brnabićeva novinarima u EMS-u i istakla da je Srbija pokazala da je “stabilan i ozbiljan partner u najtežim okolnostima”.

Premijerka je navela da će to zvanično biti obeleženo u februaru, kada se i zvanično završava aranžman i kada će doći Misija MMF-a u našu zemlju.

“To je sve deo šire slike i politike koja počinje da daje konkretne rezultate, nastavićemo tako i u 2018. godini”, poručila je Brnabićeva.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Država raspisala konkurs za inovacione vaučere do 800.000 dinara
Next Erste: Srpski BDP raste ispod očekivanja

You might also like

Društvo 0 Comments

Zorana Mihajlović: Dubai Port World želi da gradi novu luku u Srbiji

U Beogradu je potpisan Memorandum o razumevanju i saradnji na projektima razvoja rečnih luka između Vlade Srbije i kompanije Dubai Port World iz UAE.

Makroekonomija 0 Comments

Moody’s: Stabilan rejting evrozone pod pojačanim rizikom

Rejting evrozone verovatno se neće menjati u 2016. i 2017. ali slabljenje efekata fiskalne konsolidacije, ograničen napredak na području strukturnih reformi i sve izraženiji politički rizici ograničavaju mogućnost za njegovo

Makroekonomija 0 Comments

Evropska komisija smanjila procenu privrednog rasta Srbije

Evropska komisija smanjila je procenu privrednog rasta Srbije za ovu godinu na dva odsto usled posledica nepovoljnih vremenskih uslova na poljoprivredu, ali ocenjuje da u srpskoj privredi postoje osnove za

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply