Kineski Fosun želi da preuzme La Perlu

Kineski Fosun želi da preuzme La Perlu

Kineski Fosun u pregovorima je za preuzimanje talijanske La Perle, izveštava Reuters. 

Italijanski biznismen Silvio Scaglia, osnivač telekom grupacije Fastweb, kupio je 2013. godine La Perlu na aukciji za 69 miliona evra. Dosad je Scaglia investirao oko 300 miliona evra u kompaniju koja je osnovana neposredno nakon Drugog svetskog rata u Bologni. Najviše je investirao u širenje brenda u Aziji.

Grupacija koja ima u vlasništvu trideset butika, ostvarila je ove godine 140 milijuna evra prihoda i očekuje se da će biti na pozitivnoj nuli do kraja iduće godine, rekao je Scaglia nedavno u razgovoru za Forbes.

Konačni sporazum zavisi od odobrenja Fosuna, rekle su strane u zajedničkom saopštenju.

Šangajska investiciona grupacija Fosun, vlasnica Club Meda, nastaviće da investira u brend kako bi realizovala njegov puni potencijal kao globalne luksuzne modne kompanije, zaključuje se u saopštenju.

Izvor:  GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Evro danas 119,13 dinara
Next Aleksandar Vučić: Obezbeđujemo sigurno energetsko snabdevanje

You might also like

Transport 0 Comments

Od juna Air Serbia leti za Ohrid

Naconalna avio-kompanija Air Serbia će uvesti tri leta nedeljno za Ohrid u junu 2016. godine, čime će značajno povećati nedeljnu frekventnost letova u okviru svoje regionalne mreže, saopštio je danas

Društvo 0 Comments

Rekord aerodroma Nikola Tesla u avgustu

Beogradski aerodrom “Nikola Tesla” saopštio je u petak da je u avgustu ove godine imao 590.292 putnika, što je tri odsto više nego u istom mesecu prošle godine.

Kompanije 0 Comments

Velike investicije srezale profit Amazona, pad cene akcija

Kompanija Amazon objavila je poslovne rezultate za drugi kvartal koji su bili ispod očekivanja tržišta kada je dobit u pitanju, kao posledica velikih investicija kompanije u nastavak rasta.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply