Atlantic Grupa podigla očekivanja profitabilnosti za ovu godinu

Atlantic Grupa podigla očekivanja profitabilnosti za ovu godinu

Zahvaljujući pozitivnim kretanjima na tržištu regije u Rusiji te strogoj kontroli troškova i rizika, Atlantic Grupa u utorak je podigla svoja očekivanja profitabilnosti za 2017. godinu te sada očekuje dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) od 520 miliona kuna ili 9,6 posto više nego lani.

Kako je saopšteno, ranija procena EBITDA-e bila je na nivou od 475 miliona kuna. U kompaniji očekuju i veći iznos dobiti prije poreza i kamata (EBIT), i to od 345 miliona kuna, što je za 35 miliona više nego što se ranije procenjivalo. EBIT-a bi tako u odnosu na 2016. godinu bila 12,1 posto veća.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Aerodrom “Nikola Tesla” u plusu gotovo 30 miliona EUR
Next Fabrika akumulatora Sombor zvanično dobila novog vlasnika

You might also like

Kompanije 0 Comments

Swiss Air Lines otvara liniju od niškog aerodroma do Ciriha

Švajcarska nacionalna aviokompanija “Swiss International Air Lines” otvorio je redovne putničke letove s niškog aerodroma “Konstantin Veliki” do Ciriha, saopšteno je u nedelju iz Javnog preduzeća “Aerodrom Niš”.

Kompanije 0 Comments

Continental: Gradi se nova fabrika u Subotici

Nemačka kompanija Continental je u Subotici počela izgradnju nove fabrike za izradu delova za automobile u koju će investirati 17 miliona evra.

Kompanije 0 Comments

Kinezi zainteresovani za Agrokor

Rešenje za Agrokorove probleme moglo bi doći iz sasvim neočekivanog smera, tačnije iz Kine. Pri tom uopšte ne insistiraju na većinskom udelu već na udelu koji će im dati “pravo

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply