Atlantic Grupa podigla očekivanja profitabilnosti za ovu godinu

Atlantic Grupa podigla očekivanja profitabilnosti za ovu godinu

Zahvaljujući pozitivnim kretanjima na tržištu regije u Rusiji te strogoj kontroli troškova i rizika, Atlantic Grupa u utorak je podigla svoja očekivanja profitabilnosti za 2017. godinu te sada očekuje dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) od 520 miliona kuna ili 9,6 posto više nego lani.

Kako je saopšteno, ranija procena EBITDA-e bila je na nivou od 475 miliona kuna. U kompaniji očekuju i veći iznos dobiti prije poreza i kamata (EBIT), i to od 345 miliona kuna, što je za 35 miliona više nego što se ranije procenjivalo. EBIT-a bi tako u odnosu na 2016. godinu bila 12,1 posto veća.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Aerodrom “Nikola Tesla” u plusu gotovo 30 miliona EUR
Next Fabrika akumulatora Sombor zvanično dobila novog vlasnika

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Uvodi se usluga “cash back” radi većeg korišćenja kartica

Srbije će, u narednom periodu, moći da prilikom kupovine robe i usluga u objektima koji se bave trgovinskom delatnošću uz plaćanje platnom karticom, istovremeno podignu i gotov novac kod prodavca na

Kompanije 0 Comments

Leoni počinje izgradnju pogona u Nišu

Nemačka kompanija “Leoni” postaviće kamen-temeljac pogona u Nišu 24. februara, potvrdio je agenciji Beta gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Agrobiznis 1Comments

Sojaprotein: Snažan pad profita u prvih šest meseci

Bečejski Sojaprotein objavio je konsolidovani poslovni prihod za prvih šest meseci od 10,3 milijarde dinara što je rast od 41,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine, uglavnom zbog

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply