Počela s radom prva agencija za osmišljavanje i organizaciju iznenađenja

Počela s radom prva agencija za osmišljavanje i organizaciju iznenađenja

U vreme kada svi tragaju za što unikatnijim poklonima za novodišnje praznike, u Beogradu se pojavilo „Savršeno iznenađenje” – agencija koja svoju misiju objašnjava porukom „…ostavlja bez daha…”. 

Ideja koju zastupaju se zasniva na osmišljavanju i organizaciji iznenađenja koja se namenski prave za svaku osobu pojedinačno. Ono što je specifično za ovaj koncept je da nema gotovih rešenja niti univerzalnih poklona, već se za svakog naručioca kreira paket od šest ili 12 personalizovanih iznenađenja.

Sistem „ključ u ruke” podrazumeva da naručilac iznenađenja treba samo da popuni upitnik kroz koji daje informacije o osobi za koju se priprema iznenađenje. Kreativni tim je odabrao više od 40 povoda za slavlje, od onih tradicionalnih poput Nove godine, rođendana, godišnjica, Dana zaljubljenih, 8. marta, momačkih i devojačkih večeri i prosidbi, pa do obeležavanja useljenja, novih poslovnih poduhvata, trudnoće, mature, diplomskih… Takođe, u „Savršenom iznenađenju” veruju da je neophodno oraspoložiti drage osobe i nakon razvoda/raskida ili tokom duže bolesti, ali i da iznenađenje može biti potpuno primeren poklon za poslovnog partnera i kolege.

Takozvana „nepoznata iznenađenja” su posebna poslastica namenjena onima koji imaju i pomalo avanturističkog duha. Naime, ona podrazumevaju da naručilac može da uplati paket kojim će iznenaditi sam sebe ili celu svoju porodicu. Dakle, ni darodavac ne zna šta će se dogoditi, osim što u „Savršenom iznenađenju” obećavaju da će biti bezbedan i nasmejan…

Milica Kljajić, idejni tvorac i direktorka agencije Vision Communication, u okviru kog posluje Savršeno iznenađenje objasnila je šta je srž ovog posla:

„Ukratko, mi se bavimo usrećivanjem ljudi. Pomažemo im da na lep i neobičan način pokažu jedni drugima da im je stalo. Poklon je sve – doživljaj, sećanje, mentalna memorija, emocija… Mi sve to pakujemo u jedno Savršeno iznenađenje. Ne postoji to što ne možemo da organizujemo. Na zemlji, pod zemljom, u vodi, u vazduhu”.

Ceo proces, od prvog poziva do realizacije iznenađenja najčešće traje oko pet dana, ali na isporuku svakako utiče kompleksnost paketa poklona, izbor lokacije, kao i posebni zahtevi. Klijenti mogu da biraju da li će dragim osobama priznati da su imali pomoć oko organizacije ili će izabrati opciju „tajni agent”. To je situacija u kojoj naručilac iznenađenja bira da se predstavi kao da je sam osmislio i sproveo ceo događaj, dok „Savršeno iznenađenje” nastupa kao nevidljivi saveznik.

Paket koji je već privukao najviše pažnje je „Hitna pomoć” koji u „Savršenom iznenađenju” interno zovu „kada se partner danas seti da je prekosutra godišnjica veze”.

„Tokom više od 12 godina iskustva u komunikacionoj industriji, uvidela sam da je ljudima uvek potrebno nešto „za juče”. I nećete verovati – tada rezultati budu najbolji. Ovaj paket smo osmislili za one ljude koji imaju tri dana ili manje do važnog datuma”, objasnila je Kljajić i nagalasila da „Savršeno iznenađenje” pruža usluge na teritoriji cele zemlje.

U današnjem (pre)brzom vremenu življenja, lako se zaboravlja šta sve može biti povod za radost i kada sve dragim ljudima treba pokazati da mislite na njih. Evo samo nekih predloga:

Slavite dečije rođendane? Ali da li se toga dana zahvalite i njihovoj majci što je donela te divne ljude na ovaj svet?Vaši mališani se „lome” oko toga da li da veruju u Deda Mraza ili ne? Produžite čaroliju detinjstva iznenađenjem. Bliže se Materice. Šta mislite o tome da majci umesto vezivanja poklonite jedno iznenađenje?Možda imate nekoga ko tuguje, ko je bolestan ili nekoga ko uskoro negde odlazi i želite da im kažete da mislite na njih.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Wall Street: Novi rekordi, porezna reforma pred vratima
Next Litecoin - kriptovaluta sa bržim rastom vrednosti od bitcoina

You might also like

Kompanije 0 Comments

Slaba prodaja na stranim tržištima koči prihode Coca-Cole

Prihode američke Coca-Cole u protekom tromesečju zauzdali su posustala globalna ekonomija, veća i zdravija konkurencija te previranja na valutnim tržištima, pokazali su finansijski izveštaji jedne od najvećih američkih kompanija

Preduzetništvo 0 Comments

Kako je šef kompanije za donji veš dočarao kolegama šta je život sa velikim grudima

Marketing kampanja proizvođača donjeg veša, koja se fokusirala na ono što je stvarno važno, zahvaljujući šašavom direktoru.

Kompanije 0 Comments

EU uvela nove antidamping carine za uvoz čelika iz Kine

Evropska unija je danas uvela antidampinške carine na uvoz proizvoda od čelika iz Kine i Tajvana kako bi zaštitila sopstvenu industriju od viška proizvodnih kapaciteta.

1 Comment

  1. Lszar
    December 30, 16:02 Reply
    Ovi su ljudi super. Jeste da sve zvuci naivno i ponizavajuce za nasu pojedinacnu mastu, ali neka. To nama buducnost dolazi. Mozda imaju i ideje gde investirati?

Leave a Reply