Omer Bakalović: Bitcoin može biti opasan

Omer Bakalović: Bitcoin može biti opasan

Preduzetnik i stručnjak za kriptovalutu Bitcoin Omer Bakalović upozorio je da ova kriptovaluta može da bude opasna i da bi bilo pametno dobro razmisliti pre ozbiljnijeg ulaganja u nju.  

On je istakao da je najbolje da svako za sebe napravi istraživanje šta je za njega najbolje, ali da u ovom trenutku nikom ne preporučuje da ulaže u Bitcoin.

“Najbolje je kupiti neki set kriptovaluta, za koji očekujete da bi mogao doživeti uspeh. Bitcoin je u jednom velikom balonu za koji svi očekuju da bi mogao pre ili kasnije pući. Imao je određenih slabosti ugrađenih u sam početni kod, a to je mali broj transakcija koje se mogu izvršiti u sekundi. Nove valute to uspešno rešavaju. Ali je Bitcoin u svakom slučaju uradio dobar posao u promoviranju kriptovaluta”, objašnjava Bakalović.

On dodaje da državljani Bosne i Hercegovine preko nekih servisa mogu postati korisnici Bitcoina, a preko nekih ne mogu, te da se ta situacija menja iz dana u dan.

“Bitcoin trenutno ima ogromnu vrednost i mnogi očekuju da će ta vrednost pre ili kasnije pasti. Ja ne bih nikom preporučio da ulaže samo u bitcoin. Nema nikakvih regulisanih stranica da bh. građani mogu bez problema kupiti Bitcoin”, rekao je Bakalović za “Klix.ba”.

Sa druge strane, ekonomski stručnjak Admir Čavalić, zagovornik ekonomskog liberalizma u Bosni i Hercegovini i korisnik Bitcoina, objasnio je za pomenuti portal da je prošla prva faza, ali da ni sada nije kasno za zaradu uz pomoć Bitcoina kroz klasičnu kupoprodaju ili na druge načine.

“Sada raste industrija usluga vezanih za Bitcoin. Na primer Bitcoin ATM aparati: mi radimo na projektu da po jedan postavimo u Sarajevu i Tuzli. Postoje sada kafići gde možete plaćati Bitcoinom, exchange berze za plaćanje Bitcoinom. Tu je sada stvarni profit u vezi s tom kriptovalutom”, istakao je Čavalić, dodavši da BiH u tom pogledu mnogo kaska za manjim ekonomijama u EU.

Cena Bitcoina od početka 2017. godine skočila je za više od 17 puta i sada iznosi više od 17.600 američkih dolara, odnosno više od 29.200 maraka.

Izvor: GdeInvestirati/Klix.ba
Previous Amazonu kazna od 100 miliona evra
Next Wall Street: Novi rekordi, porezna reforma pred vratima

You might also like

Evropske berze u blagom minusu, nafta iznad 41 dolara, britanska funta slabi

Glavni indeksi vodećih berzi u Evropi u ponedeljak su balansirali između plusa i minusa u skaldu sa kretanjima cene nafte da bi trgovanje ipak zatvorili u negativnoj teritoriji pritisnuti akcijama

Wall Street: Novi rekordi, ulagači očekuju poreznu reformu

Na Wall Streetu su u četvrtak Dow Jones i S&P 500 indeks dosegnuli nove najviše nivoe u istoriji jer ulagači veruju da će republikanski zastupnici u Kongresu prihvatiti poreznu reformu.

Naše tržište kapitala pati zbog nedostatka većih kompanija na listingu

Dok naše tržište kapitala pati još uvek zbog nedostatka većih kompanija na listingu, svetska razvijena emerging (i još egzotičnije frontier) tržišta obaraju nove rekorde. Može se reći da se kraj

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply