Omer Bakalović: Bitcoin može biti opasan

Omer Bakalović: Bitcoin može biti opasan

Preduzetnik i stručnjak za kriptovalutu Bitcoin Omer Bakalović upozorio je da ova kriptovaluta može da bude opasna i da bi bilo pametno dobro razmisliti pre ozbiljnijeg ulaganja u nju.  

On je istakao da je najbolje da svako za sebe napravi istraživanje šta je za njega najbolje, ali da u ovom trenutku nikom ne preporučuje da ulaže u Bitcoin.

“Najbolje je kupiti neki set kriptovaluta, za koji očekujete da bi mogao doživeti uspeh. Bitcoin je u jednom velikom balonu za koji svi očekuju da bi mogao pre ili kasnije pući. Imao je određenih slabosti ugrađenih u sam početni kod, a to je mali broj transakcija koje se mogu izvršiti u sekundi. Nove valute to uspešno rešavaju. Ali je Bitcoin u svakom slučaju uradio dobar posao u promoviranju kriptovaluta”, objašnjava Bakalović.

On dodaje da državljani Bosne i Hercegovine preko nekih servisa mogu postati korisnici Bitcoina, a preko nekih ne mogu, te da se ta situacija menja iz dana u dan.

“Bitcoin trenutno ima ogromnu vrednost i mnogi očekuju da će ta vrednost pre ili kasnije pasti. Ja ne bih nikom preporučio da ulaže samo u bitcoin. Nema nikakvih regulisanih stranica da bh. građani mogu bez problema kupiti Bitcoin”, rekao je Bakalović za “Klix.ba”.

Sa druge strane, ekonomski stručnjak Admir Čavalić, zagovornik ekonomskog liberalizma u Bosni i Hercegovini i korisnik Bitcoina, objasnio je za pomenuti portal da je prošla prva faza, ali da ni sada nije kasno za zaradu uz pomoć Bitcoina kroz klasičnu kupoprodaju ili na druge načine.

“Sada raste industrija usluga vezanih za Bitcoin. Na primer Bitcoin ATM aparati: mi radimo na projektu da po jedan postavimo u Sarajevu i Tuzli. Postoje sada kafići gde možete plaćati Bitcoinom, exchange berze za plaćanje Bitcoinom. Tu je sada stvarni profit u vezi s tom kriptovalutom”, istakao je Čavalić, dodavši da BiH u tom pogledu mnogo kaska za manjim ekonomijama u EU.

Cena Bitcoina od početka 2017. godine skočila je za više od 17 puta i sada iznosi više od 17.600 američkih dolara, odnosno više od 29.200 maraka.

Izvor: GdeInvestirati/Klix.ba
Previous Amazonu kazna od 100 miliona evra
Next Wall Street: Novi rekordi, porezna reforma pred vratima

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: S&P 500 oslabio treći dan zaredom

Na Wall Streetu su u utorak cene akcija pale, pri čemu je S&P 500 indeks oslabio treći dan zaredom dok ulagači procenjuju koliko će porezna reforma u SAD-u uticati na

Wall Street: Stagnacija nakon dva dana snažnog rasta

Na Wall Streetu su u četvrtak berzovni indeksi ostali gotovo nepromenjeni jer su se ulagači odlučili na predah nakon dva dana snažnog rasta cena akcija.

Turističke nekretnine 0 Comments

Ministarstvo privrede poništilo prodaju hotela “Prag”

Ministarstvo privrede Srbije je poništilo prodaju 32,6 odsto akcija beogradskog hotela “Prag” kompaniji “Kopernikus sistemi” jer je u postupku prodaje cena akcija tog hotela na Beogradskoj berzi dostigla značajno veću

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply