Goran Knežević: Do kraja 2017. još 10 investicionih projekata

Goran Knežević: Do kraja 2017. još 10 investicionih projekata

Ministar privrede Goran Knežević najavio je da bi do kraja godine trebalo da bude potpisano još 10 investicionih projekata.

Od donošenja Zakona o ulaganjima 2015. imamo realizovano 39 investicionih projekata, plus 10 koji su u pripremi i koji će biti potpisani najverovatnije do kraja ove godine.

Efekat je da ulaganja u osnovna sredstva iznose više od 540 mil EUR i da će to omogućiti 29.500 novih radnih mesta, od čega je 23.800 već zaposleno – rekao je Knežević u Skupštini.

Knežević je naglasio da se subvencije koje država daje investitorima vraćaju državi za svega 16 meseci i podsetio da je Zakon o ulaganjima koji je donet krajem 2015. potpuno izjednačio domaće i strane investitore.

Prema njegovim rečima, od 39 investicionih projekata, u osam su stranci investitori, što je više od 20%.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous NBS: Devizne rezerve na kraju novembra 10,1 milijarde evra
Next Wall Street: Tehnološki i energetski sektor podstakli berzu

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Otvorene ponude za Galeniku, izveštaj o dokumentaciji 2. avgusta

Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je da su danas otvorene tehničke ponude za privatizaciju Galenike i da su prijave tri ponuđača dostavljene blagovremeno u skladu sa propisanim uslovima.

Društvo 0 Comments

Prevarantima otišlo oko milijardu evra iz EU fondova

Iz fondova Evropske unije je prošle godine otišlo skoro milijardu dolara sredstava, ili 888 miliona evra, u ruke podnosilaca lažnih zahteva, pri čemu je najviše sumnjivih zahteva za isplate bilo

Društvo 1Comments

Svetska banka: Građani Srbije smatraju da je rizično započeti biznis

Predstavnik Svetske banke u Srbiji Tony Verheijen izjavio je danas da je istraživanje Svetske banke o preduzetništvu pokazalo da građani Srbije smatraju da je rizično započeti biznis zbog nestabilnosti na

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply