Goran Knežević: Do kraja 2017. još 10 investicionih projekata

Goran Knežević: Do kraja 2017. još 10 investicionih projekata

Ministar privrede Goran Knežević najavio je da bi do kraja godine trebalo da bude potpisano još 10 investicionih projekata.

Od donošenja Zakona o ulaganjima 2015. imamo realizovano 39 investicionih projekata, plus 10 koji su u pripremi i koji će biti potpisani najverovatnije do kraja ove godine.

Efekat je da ulaganja u osnovna sredstva iznose više od 540 mil EUR i da će to omogućiti 29.500 novih radnih mesta, od čega je 23.800 već zaposleno – rekao je Knežević u Skupštini.

Knežević je naglasio da se subvencije koje država daje investitorima vraćaju državi za svega 16 meseci i podsetio da je Zakon o ulaganjima koji je donet krajem 2015. potpuno izjednačio domaće i strane investitore.

Prema njegovim rečima, od 39 investicionih projekata, u osam su stranci investitori, što je više od 20%.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous NBS: Devizne rezerve na kraju novembra 10,1 milijarde evra
Next Wall Street: Tehnološki i energetski sektor podstakli berzu

You might also like

Društvo 0 Comments

Izveštaj S&P: Rejting država nastalih raspadom SFRJ nakon 25 godina lošiji od početnog

U izveštaju pod nazivom “Bivše jugoslovenske republike 25 godina nakon pada Jugoslavije. Gde su sada?”, rejting agencija Standars&Poor’s (S&P) je objavila da je većina država koje su nastale na tome

Najvažnije vesti 0 Comments

Najskuplje grejanje na struju, najjeftinije na drva

Najveće troškove energije za grejanje imaće domaćinstva koja koriste električnu energiju direktno u grejnim telima i kotlovima za etažno grejanje i propan butan gas, saopštila je Agencija za energetiku Srbije.

Trgovina 0 Comments

Lidl otvara prodavnice u Srbiji 2018. godine

Nemački trgovinski lanac “Lidl” planira da u Srbiji 2018. godine otvori veći broj maloprodajnih objekata, od kojih nekoliko u Beogradu, rečeno je kompaniji “Lidl Srbija”.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply