Snažan izvoz i uvoz zahuktava privredu Kine

Snažan izvoz i uvoz zahuktava privredu Kine

Kina je objavila da je zabeležila snažan rast izvoza i uvoza u novembru, što je ohrabrujući znak o stanju druge najveće svetske ekonomije. 

Podaci objavljeni na zvaničnom web sajtu kineske carine, pokazuju da je izvoz povećan u novembru za 12,3 odsto na 217,4 milijarde dolara u odnosu na isti mesec godinu ranije, javlja novinska agencija AP.

To je skoro duplo veći rast u odnosu na oktobar, kada je izvoz bio povećan za 6,9 procenata.

Uvoz je u novembru porastao za 17,7 odsto u odnosu na prošlu godinu, na 177,2 milijarde dolara, čime je ostvaren suficit na mesečnom nivou od 40,2 milijarde dolara.

Najnoviji pokazatelji su nadmašili prognoze većine ekonomista, što je još jedan dokaz da jačanje svetske i domaće tražnje pruža podršku ekonomskom rastu Kine.

Ovaj optimizam možda neće potrajati, imajući u vidu sve izraženije napetosti u pogledu trgovinskih odnosa između Kine i Sjedinjenih Država, ocenjuje američka agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Irska: Plata 2.000 evra, prijava za stalno
Next SAD: Najveći deficit od januara

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Agrokor prodaje Merkator zbog prezaduženosti?

Agrokor prodaje trgovački lanac Merkator, koji je u njegovom vlasništvu od 2014., a u pitanju je projekat monetizacije, piše slovenački siol.net.

Trgovina 0 Comments

Povećan obim srpskog izvoza u Rusiju

Tomislav Nikolić i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin sa predstavicima najvećih ruskih kompanija u Srbiji konstatovali su da je obim srpskog izvoza u prvih sedam meseci ove godine značajno povećan

Trgovina 0 Comments

Zatvoreno 4.500 vebsajtova zbog trgovine falsifikovanom robom

Policija i agencije za sprovođenje zakona širom Evrope zatvorile su, u obimnoj operaciji Europola, više od 4.500 vebsajtova zbog trgovine falsifikovanom robom, često putem društvenih mreža, saopštili su u ponedeljak

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply