Snažan izvoz i uvoz zahuktava privredu Kine

Snažan izvoz i uvoz zahuktava privredu Kine

Kina je objavila da je zabeležila snažan rast izvoza i uvoza u novembru, što je ohrabrujući znak o stanju druge najveće svetske ekonomije. 

Podaci objavljeni na zvaničnom web sajtu kineske carine, pokazuju da je izvoz povećan u novembru za 12,3 odsto na 217,4 milijarde dolara u odnosu na isti mesec godinu ranije, javlja novinska agencija AP.

To je skoro duplo veći rast u odnosu na oktobar, kada je izvoz bio povećan za 6,9 procenata.

Uvoz je u novembru porastao za 17,7 odsto u odnosu na prošlu godinu, na 177,2 milijarde dolara, čime je ostvaren suficit na mesečnom nivou od 40,2 milijarde dolara.

Najnoviji pokazatelji su nadmašili prognoze većine ekonomista, što je još jedan dokaz da jačanje svetske i domaće tražnje pruža podršku ekonomskom rastu Kine.

Ovaj optimizam možda neće potrajati, imajući u vidu sve izraženije napetosti u pogledu trgovinskih odnosa između Kine i Sjedinjenih Država, ocenjuje američka agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Irska: Plata 2.000 evra, prijava za stalno
Next SAD: Najveći deficit od januara

You might also like

Trgovina 0 Comments

Trgopromet kupio 1,4% sopstvenih akcija

Subotička Grupa Univerexport-Trgopromet (TRGOM) saopštila je putem Beogradske berze da je u nedavno okončanoj ponudi za sticanje sopstvenih akcija kupila 15.491 komad akcija za vlastiti portfelj, odnosno 1,38% od ukupnog

Kompanije 0 Comments

Na koliko Ikea proizvoda stoji “proizvedeno u Srbiji”?

Na policama lanca Ikea stoje proizvodi samo jedne srpske kompanije. Iz švedske kompanije pozivaju proizvođače na saradnju.

Trgovina 0 Comments

Goran Vesić: Verovatno novi tender za prodaju sladoleda na Adi

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da će verovatno biti objavljen novi tender za izdavanje lokacija za prodaju sladoleda na Adi Ciganliji u Beogradu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply