Saxo Bank: Bitcoin do 60.000 dolara, a onda slom

Saxo Bank: Bitcoin do 60.000 dolara, a onda slom

Fed će izgubiti nezavisnost, evro će pasti na paritet sa dolarom, bitcoin će doživeti slom, a Tencent će preteći Apple, predviđa za 2018. godinu Saxo Bank u svojim tradicionalnim godišnjim prognozama. 

Saxo Bank je sa deset provokativnih predviđanja uzburkala duhove, a intrigantne su sledeće prognoze: Wall Street će u 2018. godini u protivreakciji na trenutno rekordno nisku volatilnost doživeti 25-odstotni jednodnevni pad (mereno indeksom S&P 500), pri čemu je Saxo Bank već odredila da će to biti ponedelak, koji će se, naravno, nazvati i crni ponedeljak kao onaj zloglasni ponedeljak, 19. oktobra 1987. godine.

Dramatično će biti trgovanje bitcoinom. Očekuje se da će dostići 60 hiljada dolara, čime bi njegova tržišna kapitalizacija iznosila vrtoglavih hiljadu milijardi dolara, a zatim će uslediti slom nakon čega će Kina i Rusija (barem delimično) zabraniti bitcoin.

Drske su i neke preostale prognoze. Američka centralna banka Fed će izgubiti nezavisnost, kontrolu će preuzeti Trezor. Evro će opasti posle perioda rasta na nivo ispod jednog dolara za evro. Čak i japanskom jenu se ne piše dobro, tako da bi se za dolar moglo plaćati 150 jena.

U Saxo Bank takođe predviđaju da će kineska tehnološka kompanije Tencent po vrednosti preteći Apple, te sa 870 milijardi dolara postati najvrednija kompanija koja kotira na berzi. U novembru je tržišna kapitalizacija Tencenta prvi put premašila 500 milijardi $ i izjendačila se sa Facebookom. Tencent, malo poznat izvan Kine, korisnicima pruža usluge kao što su mobilna plaćanja, kompjuterske igre, razgovori (WeChat platforma ima gotovo milijardu korisnika) i muzika.

Izvor: GdeInvestirati/Indikator.ba
Previous Savet investitorima za ulaganje u bitcoin
Next Japan: Raste ekonomije u periodu jul-septembar

You might also like

Kompanije 0 Comments

OMV kupio udeo u Yuzhno Russkoye

Austrijski OMV kupuje četvrtinu udela u Yuzhno Russkoye, jednom od najvećih ruskih gasnih polja za 1,75 milijardi evra.

Svetske berze 0 Comments

Rogers: Idući pad na tržištima kapitala biće najgori u istoriji

Dramatična rasprodaja na berzi koja se dogodila ove nedelje izazala je zabrinutost na tržištu medveda (pad od 20 odsto naziva se “tržište medveda”).

Azijske berze pale na početku nedelje, dolar stabilan

Na azijskim berzama u ponedeljak su cene akcija pale, prateći pad indeksa na Wall Streetu, zbog neizvesnosti u vezi porezne reforme u SAD-u, dok je dolar stabilan.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply