Japan: Raste ekonomije u periodu jul-septembar

Japan: Raste ekonomije u periodu jul-septembar

Ekonomija Japana je porasla za 2,5 odsto u periodu jul-septembar na godišnjem nivou, što znači da dobija na zamajcu, saopštila je japanska vlada.

Taj podatak je viši u odnosu na preliminarnu procenu rasta od 1,4 odsto, i posledica je većih poslovnih investicija i rastućih zaliha, navodi se u saopštenju vlade, a prenosi agencija AP.

Na kvartalnom nivou, treća najveća svetska ekonomija je porasla po stopi od 0,6 odsto, što je duplo više u odnosu na prvobitnu procenu, dok je privatna potrošnja porasla za 0,3 odsto, iako je, prema prvoj proceni, rečeno da je stagnirala.

Stopa nezaposlenosti u Japanu je ispod 3 odsto, ali je privredni rast i dalje skroman, a inflacija znatno ispod ciljanih 2,0 odsto, ocenjuje američka agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Saxo Bank: Bitcoin do 60.000 dolara, a onda slom
Next Irska: Plata 2.000 evra, prijava za stalno

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Kina: Devizne rezerve sve manje

Devizne rezerve Kine su u februaru pale za 28,75 milijardi dolara, što je blago ispod očekivanja i sporiji tempo pada u odnosu na veliko topljenje rezervi u januaru, javlja agencija

Makroekonomija 0 Comments

Svetski privredni rast u usponu, ali ponovo preti dužnička kriza

Skoro deset godina od bankrota banke Lehman Brothers, svetska privreda je u usponu i taj trend bi trebalo da bude nastavljen i 2018., ali se ponovo javlja avet dužničke krize.

Makroekonomija 0 Comments

Zemlje visokog rizika za investiranje u budućnosti

Na čelo SAD je došao Trump, evropskim državama predstoje izbori koji bi mogli da iznedre i ultra desničarske vlasti, a ni situacija na drugim kontinentima nije ohrabrujuća.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply