Japan: Raste ekonomije u periodu jul-septembar

Japan: Raste ekonomije u periodu jul-septembar

Ekonomija Japana je porasla za 2,5 odsto u periodu jul-septembar na godišnjem nivou, što znači da dobija na zamajcu, saopštila je japanska vlada.

Taj podatak je viši u odnosu na preliminarnu procenu rasta od 1,4 odsto, i posledica je većih poslovnih investicija i rastućih zaliha, navodi se u saopštenju vlade, a prenosi agencija AP.

Na kvartalnom nivou, treća najveća svetska ekonomija je porasla po stopi od 0,6 odsto, što je duplo više u odnosu na prvobitnu procenu, dok je privatna potrošnja porasla za 0,3 odsto, iako je, prema prvoj proceni, rečeno da je stagnirala.

Stopa nezaposlenosti u Japanu je ispod 3 odsto, ali je privredni rast i dalje skroman, a inflacija znatno ispod ciljanih 2,0 odsto, ocenjuje američka agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Saxo Bank: Bitcoin do 60.000 dolara, a onda slom
Next Irska: Plata 2.000 evra, prijava za stalno

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

PKS: Ukupna trgovinska razmena sa Rusijom 2,6 milijardi dolara

Ukupna trgovinska razmena sa Rusijom u 2017. godini iznosila je 2,6 milijardi dolara, a i dalje se beleži trend rasta izvoza srpskih proizvoda u Rusiju, rečeno je u Privrednoj komori

Makroekonomija 0 Comments

Rast stranih investicija u Bugarskoj

Direktne strane investicije u Bugarskoj u prošloj godine iznosile su 909,9 miliona evra, što je za 241,7 miliona evra više u odnosu na 2016. godinu, podaci su Bugarske narodne banke.

Makroekonomija 0 Comments

Marko Čadež: Zbog otvaranja poglavlja očekujemo više investitora

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da je odluka o otvaranju poglavlja 23 i 24 doprinela da više zainteresovanih stranih investitora ulagaže u Srbiju.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply