Japan: Raste ekonomije u periodu jul-septembar

Japan: Raste ekonomije u periodu jul-septembar

Ekonomija Japana je porasla za 2,5 odsto u periodu jul-septembar na godišnjem nivou, što znači da dobija na zamajcu, saopštila je japanska vlada.

Taj podatak je viši u odnosu na preliminarnu procenu rasta od 1,4 odsto, i posledica je većih poslovnih investicija i rastućih zaliha, navodi se u saopštenju vlade, a prenosi agencija AP.

Na kvartalnom nivou, treća najveća svetska ekonomija je porasla po stopi od 0,6 odsto, što je duplo više u odnosu na prvobitnu procenu, dok je privatna potrošnja porasla za 0,3 odsto, iako je, prema prvoj proceni, rečeno da je stagnirala.

Stopa nezaposlenosti u Japanu je ispod 3 odsto, ali je privredni rast i dalje skroman, a inflacija znatno ispod ciljanih 2,0 odsto, ocenjuje američka agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Saxo Bank: Bitcoin do 60.000 dolara, a onda slom
Next Irska: Plata 2.000 evra, prijava za stalno

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Grčka: Rast ekonomije za 0,4 odsto u prva tri meseca ove godine

Grčka ekonomija je porasla za 0,4 odsto u prva tri meseca ove godine, čime su revidirani preliminarni podaci o padu BDP-a za 0,1 odsto.

Društvo 0 Comments

Paket za penzije – 35 milijardi dinara

Za najavljeni finansijski paket kojim će penzionerima do kraja godine biti povećana primanja iz budžeta treba da se izdvoji 35 milijardi dinara.

Makroekonomija 0 Comments

Prinos na sedmogodišnje obveznice ostao na 5,60 odsto

Reotvaranjem emisije sedmogodišnjih državnih obveznica Republike Srbije, emitovane 19. jula 2016. godine, a ponovo otvorene 25. jula 2017. godine, ukupan obim tražnje iznosio je 7,73 milijarde RSD.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply