Japan: Raste ekonomije u periodu jul-septembar

Japan: Raste ekonomije u periodu jul-septembar

Ekonomija Japana je porasla za 2,5 odsto u periodu jul-septembar na godišnjem nivou, što znači da dobija na zamajcu, saopštila je japanska vlada.

Taj podatak je viši u odnosu na preliminarnu procenu rasta od 1,4 odsto, i posledica je većih poslovnih investicija i rastućih zaliha, navodi se u saopštenju vlade, a prenosi agencija AP.

Na kvartalnom nivou, treća najveća svetska ekonomija je porasla po stopi od 0,6 odsto, što je duplo više u odnosu na prvobitnu procenu, dok je privatna potrošnja porasla za 0,3 odsto, iako je, prema prvoj proceni, rečeno da je stagnirala.

Stopa nezaposlenosti u Japanu je ispod 3 odsto, ali je privredni rast i dalje skroman, a inflacija znatno ispod ciljanih 2,0 odsto, ocenjuje američka agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Saxo Bank: Bitcoin do 60.000 dolara, a onda slom
Next Irska: Plata 2.000 evra, prijava za stalno

You might also like

Tema dana 0 Comments

Ministarstvo finansija: Javni dug Srbije dostigao 24,7 milijardi evra

Na kraju novembra 2016. godine javni dug Srbije iznosio je oko 24,71 milijardi evra, što je 72,4 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), objavilo je danas Ministarstvo finansija Srbije.

Makroekonomija 0 Comments

Afera “Panama Papers”: Najveće curenje informacija iz of-šor zona

Afera “Panama Papers” žestoko je uzburkala svetsku javnost zbog pranja novca nekih od najvećih imena svetskog sporta i biznisa, ali i politike. U skandalu se spominju imena više od 140

Makroekonomija 0 Comments

MMF odobrio Grčkoj uslovni kredit od 1,8 milijardi dolara

Bord direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odobrio je Grčkoj zajam u iznosu od 1,8 milijardi dolara, ali će novac pustiti samo ukoliko zemlja dobije ublažavanje duga od svojih evropskih kreditora,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply