Japan: Raste ekonomije u periodu jul-septembar

Japan: Raste ekonomije u periodu jul-septembar

Ekonomija Japana je porasla za 2,5 odsto u periodu jul-septembar na godišnjem nivou, što znači da dobija na zamajcu, saopštila je japanska vlada.

Taj podatak je viši u odnosu na preliminarnu procenu rasta od 1,4 odsto, i posledica je većih poslovnih investicija i rastućih zaliha, navodi se u saopštenju vlade, a prenosi agencija AP.

Na kvartalnom nivou, treća najveća svetska ekonomija je porasla po stopi od 0,6 odsto, što je duplo više u odnosu na prvobitnu procenu, dok je privatna potrošnja porasla za 0,3 odsto, iako je, prema prvoj proceni, rečeno da je stagnirala.

Stopa nezaposlenosti u Japanu je ispod 3 odsto, ali je privredni rast i dalje skroman, a inflacija znatno ispod ciljanih 2,0 odsto, ocenjuje američka agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Saxo Bank: Bitcoin do 60.000 dolara, a onda slom
Next Irska: Plata 2.000 evra, prijava za stalno

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Potrošačke cene u Srbiji u junu za 0,2 odsto veće nego u maju

Potrošačke cene u Srbiji u junu ove godine su bile veće za 0,2 odsto nego u maju, a godišnji rast tih cena, kojima se meri inflacija, iznosio je 3,6 odsto,

Najvažnije vesti 0 Comments

Tabaković ponavlja: Problem kredita rešavajte sa svojom bankom

Guvernerka NBS je još jednom ponovila da razume probleme sa kojima se suočavaju građani opterećeni kreditom u švajcarskom franku, ali da to trebaju da reše u dogovoru sa svojom bankom.

Banke i finansije 0 Comments

Skupština Srbije usvojila zakone o davanju garancija za zajmove EPS-u i EMS-u

Skupština Srbije u utorak je usvojila Zakon o davanju garancija Srbije u korist Nemačke razvojne banke (KfW) po zaduženju Elektroprivrede Srbije (EPS), kao i zakon kojim se daju garancije za

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply