Dinar u blagom padu, kurs 119,64

Dinar u blagom padu, kurs 119,64

Dinar je oslabio danas prema evru za 0,1 odsto u odnosu na juče i zvanični srednji kurs iznosi 119,6426 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Srpska valuta je slabija prema evru za 0,9 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem je jača za 3,1 procenat. Od početka godine, dinar je prema evru ojačao za 3,2 posto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je stagnirao juče na 101,4092 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 0,9 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 13 procenata. Dinar je prema dolaru ojačao od početka godine za 15,5 posto.

NBS je prodala juče 30 miliona evra na medjubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa, a od početka ove godine je prodala ukupno 510 miliona evra i kupila milijardu i 310 miliona evra.

Najviša vrednost srpske valute prema moneti evrozone u 2017. godini bila je 17. novembra, kada je kurs iznosio 118,4779 dinara za evro, a najniža je zabeležena 3. i 13. februara, kada je jedan evro koštao 124,0174 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Besplatan kurs za žene o pokretanju sopstvenog posla
Next Dušan Vujović: Za penzije 527 mlrd dinara u 2018.

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Pad indeksa zbog straha od povećanja kamatnih stopa

Na azijskim berzama u sredu su cene akcija pale, kao i na Wall Streetu prethodnog dana, što je posledica strahova ulagača od ubrzanja tempa povećanja kamatau SAD-u i neočekivano slabih pokazatelja iz kineske

Svetske berze: Cene akcija pale, previše nezvesnosti na tržištu

Cene akcija na svetskim berzama protekle su nedelje uglavnom pale pritisnute tinjajućim strahom po pitanju rasta globalne privrede, neefikasnosti stimulativnih mera centralnih banaka i neizvesnosti oko referenduma u Velikoj Britaniji.

Trećina svetske nafte i gasa pod američkim sankcijama

Samo za poslednjih 15 dana SAD su uvele sankcije dvema državama sa najvećim zalihama energenata na svetu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply