Finansijski sistem stabilan u Crnoj Gori, rizici umerenog intenziteta

Finansijski sistem stabilan u Crnoj Gori, rizici umerenog intenziteta

Finansijski sistem u Crnoj Gori relativno je stabilan sa prisutnim rizicima umerenog intenziteta, pri čemu je potrebno nastaviti aktivnosti na lečenju ranjivosti realne ekonomije, ocenjeno je na sednici Saveta za finansijsku stabilnost.

Dogovoreno je da se nastavi sa aktivnostima na lečenju ranjivosti realne ekonomije, prvenstveno kroz nastavak implementacije mera usmerenih na sužavanje zone sive ekonomije, kao i kroz razmatranje mogućnosti smanjenja stopa doprinosa na zarade i blagog povećanja minimalne zarade, navodi se u saopštenju.

Iz Centralne banke (CBCG) saopšteno je da je naglašeno da je neophodno pripremiti detaljnu analizu i kvantifikaciju uticaja predoženih mera na ostvarenje javnih prihoda, sa ciljem da se usaglase ciljevi unapređenja konkurentnosti i fiskalne konsolidacije, odnosno da se ne umanje javni prihodi po tom osnovu.

Izvor: GdeInvestirati/RTCG
Previous Krkobabić: Osnovane 182 nove zadruge
Next Predlog budžeta Srbije za 2018. godinu 6. decembra na sednici Skupštine

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Industrijska proizvodnja u Srbiji pala u februaru

Industrijska proizvodnja u Srbiji u februaru je bila manja za 1,7 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, a u odnosu na prosek 2016. godine je pala za 8,2

Makroekonomija 0 Comments

Udarac za azijsko-pacifičke zemlje: Tramp najavio izlazak Sjedinjenih Država iz TPP

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp rekao je da će SAD izaći iz trgovinskog sporazuma o Transatlantskom pacifičkom partnerstvu (TPP) prvog dana kad se useli u Belu kuću.

Makroekonomija 0 Comments

Američki dug vredan 116,8 milijardi dolara u rukama Saudijaca

Posle više od 41 godine tajnosti rešena je jedna od najvećih misterija američkog nacionalnog duga “teškog” 13,4 biliona dolara, javlja njujorška agencija “Bloomberg news”.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply