Finansijski sistem stabilan u Crnoj Gori, rizici umerenog intenziteta

Finansijski sistem stabilan u Crnoj Gori, rizici umerenog intenziteta

Finansijski sistem u Crnoj Gori relativno je stabilan sa prisutnim rizicima umerenog intenziteta, pri čemu je potrebno nastaviti aktivnosti na lečenju ranjivosti realne ekonomije, ocenjeno je na sednici Saveta za finansijsku stabilnost.

Dogovoreno je da se nastavi sa aktivnostima na lečenju ranjivosti realne ekonomije, prvenstveno kroz nastavak implementacije mera usmerenih na sužavanje zone sive ekonomije, kao i kroz razmatranje mogućnosti smanjenja stopa doprinosa na zarade i blagog povećanja minimalne zarade, navodi se u saopštenju.

Iz Centralne banke (CBCG) saopšteno je da je naglašeno da je neophodno pripremiti detaljnu analizu i kvantifikaciju uticaja predoženih mera na ostvarenje javnih prihoda, sa ciljem da se usaglase ciljevi unapređenja konkurentnosti i fiskalne konsolidacije, odnosno da se ne umanje javni prihodi po tom osnovu.

Izvor: GdeInvestirati/RTCG
Previous Krkobabić: Osnovane 182 nove zadruge
Next Predlog budžeta Srbije za 2018. godinu 6. decembra na sednici Skupštine

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Jakobsen: Kako pokušaj puča u Turskoj utiče na tržišta u razvoju

  Situacija u Turskoj će nastaviti da bude burna u pogledu privlačenja kapitala, nadalje će doći do slabljenja turske lire. Očekuje se ograničeno prelivanje krize na tržišta u razvoju.

Najvažnije vesti 0 Comments

Steen Jakobsen: Negativni kreditni impuls postao trend

Za proteklih mesec ili dva, usporavanje kreditnog impulsa koji je pokrenula Kina (što se potvrdilo tokom moje posete Kini pre dve nedelje) apsolutno je od ključnog značaja za budućnost globalnih

Makroekonomija 0 Comments

Steve Keen upozorava: Iza ugla se krije još jedna finansijska kriza

Deset godina nakon što je počela svetska ekonomska kriza, jedan od svega nekolicine ekonomista koji su predvideli krah berzi, profesor Steve Keen, upozorio je da je još jedan ovakav scenario

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply