Finansijski sistem stabilan u Crnoj Gori, rizici umerenog intenziteta

Finansijski sistem stabilan u Crnoj Gori, rizici umerenog intenziteta

Finansijski sistem u Crnoj Gori relativno je stabilan sa prisutnim rizicima umerenog intenziteta, pri čemu je potrebno nastaviti aktivnosti na lečenju ranjivosti realne ekonomije, ocenjeno je na sednici Saveta za finansijsku stabilnost.

Dogovoreno je da se nastavi sa aktivnostima na lečenju ranjivosti realne ekonomije, prvenstveno kroz nastavak implementacije mera usmerenih na sužavanje zone sive ekonomije, kao i kroz razmatranje mogućnosti smanjenja stopa doprinosa na zarade i blagog povećanja minimalne zarade, navodi se u saopštenju.

Iz Centralne banke (CBCG) saopšteno je da je naglašeno da je neophodno pripremiti detaljnu analizu i kvantifikaciju uticaja predoženih mera na ostvarenje javnih prihoda, sa ciljem da se usaglase ciljevi unapređenja konkurentnosti i fiskalne konsolidacije, odnosno da se ne umanje javni prihodi po tom osnovu.

Izvor: GdeInvestirati/RTCG
Previous Krkobabić: Osnovane 182 nove zadruge
Next Predlog budžeta Srbije za 2018. godinu 6. decembra na sednici Skupštine

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Početak novog rudarskog “buma” u Australiji?

Trgovinski suficit Australije porastao je u decembru na rekordno visokih 3,5 miljarde dolara, zahvaljujući kombinaciji većeg izvoza i rasta cena sirovina, u čemu neki vide početak novog rudarskog “buma”.

Najvažnije vesti 0 Comments

NBS: Referentna kamatna stopa ostaje na nivou od 3 odsto

Referentna kamatna stopa ostala je na nivou od 3,0 odsto, odlučio je Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici.

Makroekonomija 0 Comments

Prinos na 53-nedeljne zapise pao na 0,55 odsto

Reotvaranjem emisije pedesettronedeljnih državnih zapisa Republike Srbije denominovanih u evrima, emitovane 12. januara 2017. godine, a ponovo otvorene 26. juna 2017. godine, ponuđen obim aukcije iznosio je 26,9 miliona evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply