Xiaomi planira IPO u 2018. godini

Xiaomi planira IPO u 2018. godini

Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi, svojevremeno najvredniji startup na svetu, trenutno je u pregovorima s investiconim bankama o inicijalnoj javnoj ponudi svojih akcija (IPO), javlja Bloomberg.

Kompanija očekuje tržišnu valuaciju od najmanje 50 milijardi dolara, prema tvrdnjama neimenovanih izvora upoznatih sa situacijom.

Xiaomi želi da se IPO održi već naredne godine i to najverovatnije u Hong Kongu, prenosi njujorška agencija pozivajući se na neimenovane izvore. Tržisna vrednost Xiaomija je 2014. godine procenjena na 46 milijardi dolara.

Kineska kompanija je poslednjih meseci dobila na zamahu investirajući velika sredstva u maloprodajne lance i u Indiju, a sada je na korak od toga da pretekne i Samsung u Kini.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Južna Koreja: Snažan izvoz pokretač privrednog rasta
Next Pad cena nafte zbog većeg broja bušotina u SAD-u

You might also like

Kompanije 0 Comments

Air Serbia prošle godine prevezla 600.000 putnika više od Croatia Airlinesa

Nacionalni avio-prevoznici na teritoriji bivše Jugoslavije najavljuju promenljive rezultate ove godine, nakon što su prošle godine zabeležili rekord prevezevši 6,6 miliona putnika.

Najvažnije vesti 0 Comments

Pojačana kontrola deviznih plaćanja kompanija u Srbiji povezanih u sistem “Agrokor”

Na kompanije u Srbiji povezanih u sistem “Agrokor” biće primenjena pojačana kontrola deviznih plaćanja, kako bi se sprečio odliv kapitala, a zakonske mehanizme za to ima Narodna banka, piše “Politika”.

Svetske berze 0 Comments

Dolar na najvišim nivoima u tri nedelje nakon poruka iz Feda

Na svetskim valutnim tržištima vrednost dolara prema korpi valuta dostigla je u utorak najviši nivo u tri nedelje, nakon poruka iz Feda da bi inflacija u SAD-u mogla ojačati, što

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply