Proizvodnja bakra u RTB Bor već premašila prošlogodišnju

Proizvodnja bakra u RTB Bor već premašila prošlogodišnju

Jedini srpski rudnik bakra, u čijem sastavu posluju majdanpečki i borski rudnici, u novembru je ostvario 4,27 miliona tona iskopina što je najveći mesečni učinak u poslednjih deset godina.

Rudari u Majdanpeku su već sada premašili proizvodnju iz 2016. i ako nastave ovakvim tempom i u decembru rezultati će biti za petinu bolji od prošlogodišnjih, navodi se u saopštenju RTB Bor. Da bi stigli do ovakvog rezultata, rudari su najpre morali da uklone 2,7 miliona tona jalovine, a potom otkopaju 1,57 miliona tona rude. Sve je to dalo proizvodnju 4.000 tona bakra u koncentratu, od koga je daljom preradom dobijeno 19.300 tona suvog koncentrata koji je isporučen topionici, saopšteno je iz RTB-a.

Izvor: GdeInvestirati/Ekapija
Previous Prodaje se imovina preduzeća Ribar iz Novog Kneževca
Next Tržišna vrednost Aerodroma Nikola Tesla premašila 400 miliona evra

You might also like

Turizam 0 Comments

Sporazum Air Serbia i Montenegro Airlines o kod-šer saradnji

Srpska nacionalna avio-kompanija Air Serbia i nacionalni avio-prevoznik Crne Gore Montenegro Airlines zaključili su u četvrtak sporazum o kod-šer saradnji koji će omogućiti putnicima bolju povezanost na putovanjima između Evrope,

Kompanije 0 Comments

Rast prodaje automobila na tržištu Evrope u 2016. godini

Prodaja automobila u Evropi je porasla u 2016. godini, treću godinu uzastopno, pri čemu su sva velika tržišta evidentirala rast prodaje, pokazali su podaci Udruženja evropskih proizvođača automobila (ACEA).

Kompanije 0 Comments

Iran: Izvoz čelika porastao 55 odsto

Iranski najveći proizvođači čelika izvezli su u prvih devet meseci fiskalne 2016. godine, zaključno sa 20.decembrom, 4,12 miliona tona čelika i čeličnih proizvoda, što predstavlja rast od 55 odsto u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply