Investitori mogu da se klade i trguju bitcoinom

Investitori mogu da se klade i trguju bitcoinom

CME Group Inc. i Cboe Global Markets Inc. su spremni da ponude ugovore o bitcoin fjučersima i tako olakšaju put investitorima da se klade i trguju bitcoinom, nasuprot regulatorima i skepticima, koji ovu digitalnu valutu i dalje smatraju za laž i prevaru.

CME, najveći svetski vlasnik berze, i Cboe, poznat po svojim VIX proizvodima za volatilnost, bio je u mogućnosti da ponudi proizvode nakon što je uverio američke regulatore da su u skladu sa zakonom.

CME je rekao da će započeti trgovanje fjučersima bitcoina već 18. decembra, dok je Cboe rekao da je “operativno spreman” i da će uskoro objaviti početni datum trgovanja. Cantor Exchange, podružnica Cantor Fitzgeralda će, takođe, ponuditi binarne opcije bitcoina.

Pomenute novine su dodatno podstakle rast vrednosti bitcoina i predstavljaju prelomne trenutke za stručnjake na Wall Streetu, koji su željni da se klade na kriptovalute i na njihove česte oscilacije.

Međutim, novi proizvodi će, takođe, podstaći federalnu regulativu, s obzirom da su ugovori objavljeni u petak pod nadzorom Komisije za trgovinu robnim fjučersima. S tim u vezi, sve tri berze su se obavezale da će pomoći u nadgledanju tržišta bitcoina.

Trgovanje bitcoinom i drugim kriptovalutama je u velikoj meri neregulisano. Bitcoin je nakon finansijske krize 2008. godine predstavljen kao način izbegavanja regulative vlada i centralnih banaka. Sada sa svojim meteorskim porastom i umnožavanjem kriptovaluta na tržištu digitalnih valuta, banke, brokeri i investitori žele da učestvuju u trgovanju ovim valutama. Pored toga, oni žele regulaciju, a to će dobiti na tržištima poput CME ili Cboe’s.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar.me
Previous Azijske berze: Blagi rast indeksa
Next Stalni pad nezaposlenosti u Austriji

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze pale, dolar oslabio

Na azijskim berzama su u sredu cene akcija pale, drugi dan zaredom, jer ulagače zabrinjavaju niske cene nafte i pad indeksa na Wall Streetu.

Wall Street: Tehnološki sektor i vesti iz Južnokineskog mora pritisnuli indekse

Cene akcija na američkim berzama u petak su zabeležile uglavnom negativan smer, predvođene tehnološkim sektorom.

Produktna berza: Pšenica preskočila 20 dinara

Prva polovina nedelje donela je značajna rast cena uljarica i žitarica na Produktnoj berzi, dok je u drugoj polovini protekle nedelje došlo do manje korekcije cena.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply