Investitori mogu da se klade i trguju bitcoinom

Investitori mogu da se klade i trguju bitcoinom

CME Group Inc. i Cboe Global Markets Inc. su spremni da ponude ugovore o bitcoin fjučersima i tako olakšaju put investitorima da se klade i trguju bitcoinom, nasuprot regulatorima i skepticima, koji ovu digitalnu valutu i dalje smatraju za laž i prevaru.

CME, najveći svetski vlasnik berze, i Cboe, poznat po svojim VIX proizvodima za volatilnost, bio je u mogućnosti da ponudi proizvode nakon što je uverio američke regulatore da su u skladu sa zakonom.

CME je rekao da će započeti trgovanje fjučersima bitcoina već 18. decembra, dok je Cboe rekao da je “operativno spreman” i da će uskoro objaviti početni datum trgovanja. Cantor Exchange, podružnica Cantor Fitzgeralda će, takođe, ponuditi binarne opcije bitcoina.

Pomenute novine su dodatno podstakle rast vrednosti bitcoina i predstavljaju prelomne trenutke za stručnjake na Wall Streetu, koji su željni da se klade na kriptovalute i na njihove česte oscilacije.

Međutim, novi proizvodi će, takođe, podstaći federalnu regulativu, s obzirom da su ugovori objavljeni u petak pod nadzorom Komisije za trgovinu robnim fjučersima. S tim u vezi, sve tri berze su se obavezale da će pomoći u nadgledanju tržišta bitcoina.

Trgovanje bitcoinom i drugim kriptovalutama je u velikoj meri neregulisano. Bitcoin je nakon finansijske krize 2008. godine predstavljen kao način izbegavanja regulative vlada i centralnih banaka. Sada sa svojim meteorskim porastom i umnožavanjem kriptovaluta na tržištu digitalnih valuta, banke, brokeri i investitori žele da učestvuju u trgovanju ovim valutama. Pored toga, oni žele regulaciju, a to će dobiti na tržištima poput CME ili Cboe’s.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar.me
Previous Azijske berze: Blagi rast indeksa
Next Stalni pad nezaposlenosti u Austriji

You might also like

Steen Jakobsen: Šta gadna trka znači za tržišta

Ovo je najružnija izborna kampanja ikad. Ne toliko zbog toga kako izgledaju ova dva kandidata koliko zbog toga šta oni predstavljaju.

Svetske berze 0 Comments

Dolar ojačao prema jenu, stabilan prema evru uoči objave Fedovog zapisnika

Dolar je u sredu blago ojačao prema jenu na međunarodnim deviznim tržištima, no ostao je više-manje nepromenjen u odnosu na evro, uoči objave zapisnika sa zadnje sednice američke centralne banke

Tehnološki sektor podigao Wall Street

Na Wall Streetu su indeksi skočili oko 1 odsto, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima kompanija, posebno tehnoloških, pa su visoki prinosi na američke obveznice pali u drugi

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply