Investitori mogu da se klade i trguju bitcoinom

Investitori mogu da se klade i trguju bitcoinom

CME Group Inc. i Cboe Global Markets Inc. su spremni da ponude ugovore o bitcoin fjučersima i tako olakšaju put investitorima da se klade i trguju bitcoinom, nasuprot regulatorima i skepticima, koji ovu digitalnu valutu i dalje smatraju za laž i prevaru.

CME, najveći svetski vlasnik berze, i Cboe, poznat po svojim VIX proizvodima za volatilnost, bio je u mogućnosti da ponudi proizvode nakon što je uverio američke regulatore da su u skladu sa zakonom.

CME je rekao da će započeti trgovanje fjučersima bitcoina već 18. decembra, dok je Cboe rekao da je “operativno spreman” i da će uskoro objaviti početni datum trgovanja. Cantor Exchange, podružnica Cantor Fitzgeralda će, takođe, ponuditi binarne opcije bitcoina.

Pomenute novine su dodatno podstakle rast vrednosti bitcoina i predstavljaju prelomne trenutke za stručnjake na Wall Streetu, koji su željni da se klade na kriptovalute i na njihove česte oscilacije.

Međutim, novi proizvodi će, takođe, podstaći federalnu regulativu, s obzirom da su ugovori objavljeni u petak pod nadzorom Komisije za trgovinu robnim fjučersima. S tim u vezi, sve tri berze su se obavezale da će pomoći u nadgledanju tržišta bitcoina.

Trgovanje bitcoinom i drugim kriptovalutama je u velikoj meri neregulisano. Bitcoin je nakon finansijske krize 2008. godine predstavljen kao način izbegavanja regulative vlada i centralnih banaka. Sada sa svojim meteorskim porastom i umnožavanjem kriptovaluta na tržištu digitalnih valuta, banke, brokeri i investitori žele da učestvuju u trgovanju ovim valutama. Pored toga, oni žele regulaciju, a to će dobiti na tržištima poput CME ili Cboe’s.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar.me
Previous Azijske berze: Blagi rast indeksa
Next Stalni pad nezaposlenosti u Austriji

You might also like

Kompanije 0 Comments

Leteći automobil bi mogao da se nađe na tržištu do 2020. godine

Izrealska kompanija Urban Aeronautics nakon 15 godina rada na razvoju letećeg automobila veruje da će se njena bespilotna letelica, teška jednu i po tonu, naći na tržištu do 2020. godine.

Najvažnije vesti 0 Comments

U Srbiji sve razvijeniji novi vid zdravstvenog biznisa

Sve rasprostranjeniji medicinski turizam u svetu iznosi više od 100 milijardi dolara, dok u Srbiji u ova oblast nije dovoljno iskorišćena.

Wall Street: Dow Jones pao, S&P 500 skočio

Na Wall Streetu se u sredu trgovalo nesigurno, pa je nakon oštrog pada dan pre S&P 500 indeks blago porastao, dok je Dow Jones ponovno oslabio.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply