Turska lira od juče u srpskim menjačnicama

Turska lira od juče u srpskim menjačnicama

Turska lira se od juče nalazi na listi valuta kojima se trguje na deviznom tržištu u Srbiji i nosi oznaku “TRY-949”. 

Prema podacima Narodne banke Srbije /NBS/, zvaničan srednji kurs dinara iznosi 25,5 dinara za jednu tursku liru.

Jadan od ključnih kriterijuma prilikom donošenja odluke o “ubacivanju” neke valute na valutnu listu na domaćem deviznom tržištu predstavlja učešće u spoljnotrgovinskoj razmeni sa Srbijom one zemlje čija se valuta želi uključiti, prenose beogradski mediji.

U Narodnoj banci Srbije očekuju da uvođenje turske lire podsticajno utiče na realizaciju zajedničkih ekonomskih projekata Srbije i Turske.

U prethodnih pet godina, osim turske lire, na listu valuta kojima se trguje na domaćem deviznom tržištu uvedene još dve – ruska rublja u oktobru 2012. godine i kineski juan u januaru 2015. godine.

Izvor: GdeInvestirati/Srna
Previous Dinar stabilan, kurs u ponedeljak 119,2081
Next Derivatima bitcoina trgovaće se na američkim tržištima kapitala

You might also like

Cene nafte pale četvrtu nedelju zaredom

Na svetskim tržištima cene nafte su pale i prošle nedelje, već četvrtu zaredom, jer su zalihe u SAD-u i svetu i dalje velike, uprkos početku letne sezone i OPEC-ovom smanjenju

Metalac stiče sopstvene akcije putem berze

Nakon što je redovna skupština akcionara gornjomilanovačkog Metalca odobrila kupovinu sopstvenih akcija, ova kompanija je saopštila da će akcije sticati na organizovanom tržištu, berzi, u visini do deset odsto osnovnog

Wall Street: Potonule akcije Applea

Na Wall Streetu su u ponedeljak Dow Jones i S&P 500 indeks zabeležili najveći dnevni pad u pet meseci, skliznuvši s rekordnih nivoa, što je najviše posledica pada cene akcije Applea.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply