Banka Societe Generale objavila plan ušteda

Banka Societe Generale objavila plan ušteda

Francuska banka Societe Generale predstavila je strateški plan koji predviđa zatvaranje 15 odsto poslovnica u matičnoj Francuskoj i ukidanje više radnih mesta nego što su prvobitno najavili.

Iz treće banke u Francuskoj saopštili su u ponedeljak uveče da će zatvoriti blizu 300 poslovnica u Francuskoj i ukinuti dodatnih 900 radnih mesta, umesto najavljenih 2.500 početkom 2016. godine.

Cilj tih mera je povećati dobit ali reorganizacija će ih stajati 400 miliona evra a taj će jednokratni trošak banka knjižiti u rezultatima za poslednje ovogodišnje tromesečje.

Dodatno bi u poslovnim rezultatima za četvrto tromesečje Societe Generale mogla knjižiti neto trošak od približno 170 miliona evra vezano za sve očekivane promene u sistemu oporezivanja u Francuskoj.

Strateški plan za razdoblje do 2020. godine cilja na uštede od ukupno 1,1 milijardu evra, uz istovremeno povećanje prihoda za tri posto godišnje.

Neto dobit po akciji trebala bi porasti na 6,5 evra u 2020. godini, s prošlogodišnja 4,3 evra po akciji.

Izvršni direktor FRederic Oudea ističe da banka želi da ostane pouzdan partner za svoje klijente.

Zbog izrazito niskih kamatnih stopa u Evropi Societe Generale očekuje rast nešto iznad jedan odsto u matičnoj Francuskoj. U drugim zemljama ciljaju na rast veći od pet odsto, izdvajajući zacrtanu poziciju vodeće inostrane banke u Rusiji.

Izvor: GdeInvestirati / Hina
Previous FuckUp Nights: Priče o ličnim i agencijskim neuspesima bez ulepšavanja
Next Vlada Srbije usvojila predlog budžeta za 2018.

You might also like

Kompanije 0 Comments

Tender za izvođača radova za beogradski metro 2020. godine

Izgradnja prve linije beogradskog metroa počeće 2020. godine, najavio je juče gradonačelnik Siniša Mali.

Industrija 0 Comments

Continental: Gradi se nova fabrika u Subotici

Nemačka kompanija Continental je u Subotici počela izgradnju nove fabrike za izradu delova za automobile u koju će investirati 17 miliona evra.

Transport 0 Comments

Toyota ove godine prodala više od deset miliona vozila

Japanska kompanija Toyota je saopštila da je u ove godine prodala 10.350.000 automobila širom sveta, što je dva odsto više u odnosu na proteklu godinu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply