Bitcoin prešao granicu od 10.000 dolara

Bitcoin prešao granicu od 10.000 dolara

Bitcoin je danas prvi put premašio vrednost od 10.000 dolara, dok i dalje raste strah od stvaranja tržišnog balona oko ove digitalne valute.

Za jedan bitcoin jutros je moglo da se dobije 10.035 dolara na berzi CEX. Pre samo mesec dana, jedan digitalni novčić vredeo je 5.000 dolara.

Neil Wilson, viši tržišni analitičar u kompaniji “ETX Capital”, rekao je da se institucionalni ulagači drže dalje od digitalne valute.

“Cene su sigurno u balonu – ljudi kupuju zbog samo zbog spekulativnih razloga, a tada treba da budete zabrinuti, jer je to poptuno neodrživ balon”, rekao je Wilson.

On je dodao da je teško razabrati da li je ovo i dalje faza rasta ili je situacija prerasla u euforiju, preneo je AP.

Wilson je napomenuo da cena bitcoina još nije dostigla 10.000 dolara na ostalim berzama, što ukazuje na nezrelost ovog tržišta, koje je potpuno decentralizovano i neregulisano.

Šef “JP Morgana” James Dimon izjavio je da je bitcoin “prevara” i da će “zbog gluposti” otpustiti svakog ko trguje digitalnom valutom.

Izvor: GdeInvestirati/Srna
Previous Svetska banka: Plaćanje poreza u Srbiji olakšano
Next METRO Accelerator: Za startap ideje u sektoru maloprodaje do 120.000 evra

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Nedeljni pregled: Evro stabilan prema dolaru, oporavak cena nafte i plemenitih metala

Vrednost evra prema američkom dolaru na kraju prošle nedelje ostala je skoro nepromenjena u odnosu na prethodnu sedmicu. Na međunarodnim valutnim tržištima evro je u petak koštao 1,1404 dolara, dok je

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Izrael raspisao tender za eksploataciju nafte i gasa

Izraelske vlasti su danas formalno otvorile javno nadmetanje za dodelu dozvola za eksploataciju nafte i gasa u 24 nova bloka u Sredozemnom moru.

Zlato “izbezumljuje” analitičare

Zabrinutosti oko usporavanja globalnog privrednog rasta, pad cena nafte koji je podstako previranja na finansijskim tržištima i povećane spekulacije da će Federalne rezerve odložiti drugo podizanje kamatnih stopa, navele su analitičare

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply