Bitcoin prešao granicu od 10.000 dolara

Bitcoin prešao granicu od 10.000 dolara

Bitcoin je danas prvi put premašio vrednost od 10.000 dolara, dok i dalje raste strah od stvaranja tržišnog balona oko ove digitalne valute.

Za jedan bitcoin jutros je moglo da se dobije 10.035 dolara na berzi CEX. Pre samo mesec dana, jedan digitalni novčić vredeo je 5.000 dolara.

Neil Wilson, viši tržišni analitičar u kompaniji “ETX Capital”, rekao je da se institucionalni ulagači drže dalje od digitalne valute.

“Cene su sigurno u balonu – ljudi kupuju zbog samo zbog spekulativnih razloga, a tada treba da budete zabrinuti, jer je to poptuno neodrživ balon”, rekao je Wilson.

On je dodao da je teško razabrati da li je ovo i dalje faza rasta ili je situacija prerasla u euforiju, preneo je AP.

Wilson je napomenuo da cena bitcoina još nije dostigla 10.000 dolara na ostalim berzama, što ukazuje na nezrelost ovog tržišta, koje je potpuno decentralizovano i neregulisano.

Šef “JP Morgana” James Dimon izjavio je da je bitcoin “prevara” i da će “zbog gluposti” otpustiti svakog ko trguje digitalnom valutom.

Izvor: GdeInvestirati/Srna
Previous Svetska banka: Plaćanje poreza u Srbiji olakšano
Next METRO Accelerator: Za startap ideje u sektoru maloprodaje do 120.000 evra

You might also like

Evropske berze: Rekordi na Wall Streetu ohrabrili ulagače

Na evropskim berzama u petak ujutro cene akcija su porasle, četvrti dan zaredom, što se najviše zahvaljuje novim rekordnim nivoima indeksa na Wall Streetu.

Najveća vrednost dinara prema evru u ovoj godini

Zvanični srednji kurs u ponedeljak će biti 123,0374, što predstavlja jačanje dinara prema evru 0,1% u odnosu na petak, saopštila je Narodna banka Srbije.

Svetske berze pale drugu nedelju zaredom

Pad cena akcija drugu nedelju zaredom posledica je niza podataka koji pokazuju da rast globalne ekonomije usporava.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply