Volkswagen uvećao procenu rasta prihoda do 2020. godine

Volkswagen uvećao procenu rasta prihoda do 2020. godine

Volkswagen je uvećao srednjoročnu prognozu prihoda do 2020. godine, na osnovu povećane tražnje za novim sportskim terencima na tržištima u nastajanju.

Najveći proizvođač automobila na svetu sada očekuje da će 2020. godine prihodi na nivou grupe premašiti rekordnih prošlogodišnjih 217 milijardi EUR za više od 25 posto.

U martu kompanija je prognozirala rast prihoda od 20 posto.

Zbog pojačanih investicija u proizvodnju električnih automobila, čija će prva generacija biti manje profitabilna, te zbog kontinuiranih ulaganja u motore s unutrašnjim sagorevanjem, koji su uslovljeni strožijim propisima o emisiji štetnih gasova, Volkswagen je ujedno bio prisiljen da potvrdi smernice za operativnu dobiti na nivou procene objavljene u martu.

Operativna dobit pre kamata i poreza (EBIT) do 2020. godine mogla bi porasti 25 posto ili više, u odnosu na prošlogodišnjih 7,1 milijardu EUR.

Kompanija je prošlog petka najavila da do 2022. godine planira da potroši više od 34 milijarde EUR na električne i autonomne automobile i nove usluge mobilnosti u sklopu nastojanja da stavi tačku na skandal s lažiranjem podataka o emisiji štetnih gasova. Cilj im je vodeća pozicija u segmentu vozila s nultom emisijom štetnih gasova.

Na jučerašnjem trgovanju, akcijama Volkswagena trgovalo se na nivou od 170,4 EUR, uz registrovan rast od 3%.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous NBS: Inflacija u srednjem roku očekivana na nivou od 3-3,5%
Next Švajcarsko selo Albinen nudi novac onima koji dođu u njemu da žive

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kompanija Ryanair zauzela prvo mesto po broju prevezenih putnika

Irska niskotarifna avio-kompanija Ryanair postala je najveća evropska avio-kompanija po broju prevezenih putnika, pretekavši nemačku kompaniju Lufthansa, pokazali su objavljeni podaci.

Transport 0 Comments

Toyota želi velika ulaganja u Velikoj Britaniji, problem Brexit

Japanski proizvođač automobila Toyota najavio je u četvrtak 240 miliona funti ulaganja u poslovanje u Velikoj Britaniji, ali je nagovestio da budućnost njegovog poslovanja u toj zemlji zavisi o ishodu

Telekomunikacije 0 Comments

Verizon zainteresovan za Yahoo

Američki telekomunikacioni gigant Verizon planira da za preuzimanje Yahooove osnovne internet delatnosti dostavi ponudu vrednu 3 milijarde dolara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply