Volkswagen uvećao procenu rasta prihoda do 2020. godine

Volkswagen uvećao procenu rasta prihoda do 2020. godine

Volkswagen je uvećao srednjoročnu prognozu prihoda do 2020. godine, na osnovu povećane tražnje za novim sportskim terencima na tržištima u nastajanju.

Najveći proizvođač automobila na svetu sada očekuje da će 2020. godine prihodi na nivou grupe premašiti rekordnih prošlogodišnjih 217 milijardi EUR za više od 25 posto.

U martu kompanija je prognozirala rast prihoda od 20 posto.

Zbog pojačanih investicija u proizvodnju električnih automobila, čija će prva generacija biti manje profitabilna, te zbog kontinuiranih ulaganja u motore s unutrašnjim sagorevanjem, koji su uslovljeni strožijim propisima o emisiji štetnih gasova, Volkswagen je ujedno bio prisiljen da potvrdi smernice za operativnu dobiti na nivou procene objavljene u martu.

Operativna dobit pre kamata i poreza (EBIT) do 2020. godine mogla bi porasti 25 posto ili više, u odnosu na prošlogodišnjih 7,1 milijardu EUR.

Kompanija je prošlog petka najavila da do 2022. godine planira da potroši više od 34 milijarde EUR na električne i autonomne automobile i nove usluge mobilnosti u sklopu nastojanja da stavi tačku na skandal s lažiranjem podataka o emisiji štetnih gasova. Cilj im je vodeća pozicija u segmentu vozila s nultom emisijom štetnih gasova.

Na jučerašnjem trgovanju, akcijama Volkswagena trgovalo se na nivou od 170,4 EUR, uz registrovan rast od 3%.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous NBS: Inflacija u srednjem roku očekivana na nivou od 3-3,5%
Next Švajcarsko selo Albinen nudi novac onima koji dođu u njemu da žive

You might also like

Društvo 0 Comments

UBS: Blagi rast kredita u Srbiji u julu

Ukupni krediti privrede, preduzetnika i građana u Srbiji na kraju jula iznosili su oko 2.219 milijardi RSD, što je za 0,9% više nego na kraju juna, objavilo je Udruženje banaka

Kompanije 0 Comments

Kazna za Goldman Sachs od 5,1 milijardu dolara

Povodom optužbi da je koristila lažan marketinški materijal kako bi prodala hipotekarne obveznice, Goldman Sachs je, u sklopu dogovora s američkim vlastima, pristao da plati 5,1 milijardu dolara.

Samsung tokom prvog tromesečja ove godine očekuje rekordnu zaradu

Kada je zarada tokom prvog tromesečja 2017. godine u pitanju, kompanija Samsung očekuje odlične rezultate.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply