Volkswagen uvećao procenu rasta prihoda do 2020. godine

Volkswagen uvećao procenu rasta prihoda do 2020. godine

Volkswagen je uvećao srednjoročnu prognozu prihoda do 2020. godine, na osnovu povećane tražnje za novim sportskim terencima na tržištima u nastajanju.

Najveći proizvođač automobila na svetu sada očekuje da će 2020. godine prihodi na nivou grupe premašiti rekordnih prošlogodišnjih 217 milijardi EUR za više od 25 posto.

U martu kompanija je prognozirala rast prihoda od 20 posto.

Zbog pojačanih investicija u proizvodnju električnih automobila, čija će prva generacija biti manje profitabilna, te zbog kontinuiranih ulaganja u motore s unutrašnjim sagorevanjem, koji su uslovljeni strožijim propisima o emisiji štetnih gasova, Volkswagen je ujedno bio prisiljen da potvrdi smernice za operativnu dobiti na nivou procene objavljene u martu.

Operativna dobit pre kamata i poreza (EBIT) do 2020. godine mogla bi porasti 25 posto ili više, u odnosu na prošlogodišnjih 7,1 milijardu EUR.

Kompanija je prošlog petka najavila da do 2022. godine planira da potroši više od 34 milijarde EUR na električne i autonomne automobile i nove usluge mobilnosti u sklopu nastojanja da stavi tačku na skandal s lažiranjem podataka o emisiji štetnih gasova. Cilj im je vodeća pozicija u segmentu vozila s nultom emisijom štetnih gasova.

Na jučerašnjem trgovanju, akcijama Volkswagena trgovalo se na nivou od 170,4 EUR, uz registrovan rast od 3%.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous NBS: Inflacija u srednjem roku očekivana na nivou od 3-3,5%
Next Švajcarsko selo Albinen nudi novac onima koji dođu u njemu da žive

You might also like

Kompanije 1Comments

Vučić: Hesteel preuzeo Železaru, Fiat ostaje u Srbiji mnogo godina, u planu razgovori s Putinom i Medvedevim o izvozu

Fiat ostaje da radi u Kragujevcu još mnogo godina, Hesteel je preuzeo Železaru Smederevo, a deficit gotovo da ne postoji, jer za prvih šest meseci iznosi 3,9 milijardi dinara, umesto

Najvažnije vesti 0 Comments

AIK banka preuzima Alpha banku u Srbiji

Beogradska AIK banka sazvala je redovnu skupštinu akcionara za 2. septembar, a glavna tačka dnevnog reda biće donošenje odluke o sticanju podređenog društva – beogradske podružnice grčke Alpha banke.

Kompanije 0 Comments

I u 2016. godini svetska IT potrošnja ostala ista

Prema istraživanju kompanije Gartner, svetska potrošnja na IT tržištu u 2016. godini biće identična onoj koja je zabeležena prošle godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply