Kineski internet gigant Tencent pretekao Facebook

Kineski internet gigant Tencent pretekao Facebook

Berzanska vrednost kineskog internet giganta Tencent dostigla je rekordni nivo čime je pretekao  američki Facebook i ušao u prvih pet najvećih svetskih grupa.

Tensent,  operater video igrica i vrlo popularne aplikacije za instant poruka WeChat, porastao je na nivo svojih rivala iz Silikonske doline, i postao prva azijska tehnološka grupa valorizovana na više od 500 milijardi dolara.

Vrednost akcija te kompanije na berzi u Hongkongu se ove godine duplirala.

Objavljivanje dobrih tromesečnih rezultata prošle nedelje, kada je zabeležen najveći rast prodaje za sedam godina, podstakla je dalji raste cene akcija te firme.

Juče je, posle zatvaranja azijskih berzi, vrednost firme Tencent dostigla 4.080 milijardi hongkonških dolara (523 milijardi američkih dolara), čime je prešla Facebook valorizovan na 519 milijardi dolara.

Američka društvena mreža zabranjena je u Kini i cenzurom blokirana na lokalnom internetu što je omogućilo WeChatu da prosperira u zemlji sa inovacijama koje su uzdrmale lokalnu tehnološku scenu.

Izvor: GdeInvestirati/Nova ekonomija
Previous Dinar oslabio, srednji kurs 118,76
Next NBS: Inflacija u srednjem roku očekivana na nivou od 3-3,5%

You might also like

Kompanije 0 Comments

Napred objavio nameru za preuzimanje EP Opreme i EP Industrije

Nakon što je prošle nedelje uspešno okončao ponudu za preuzimanje Energoprojekt holdinga, u kojem je stekao kontrolni paket do 52% akcija, Napred razvoj je objavio nameru za preuzimanje preostalih akcija

Kompanije 0 Comments

Pariz širi ruke finansijskim institucijama koje beže iz Londona

Francuski zvaničnici su u ozbiljnim pregovorima sa finansijskim institucijama koje žele da napuste London, u trenutku kada Britanija priprema izlazak iz EU.

Saobraćaj 0 Comments

Odložen rok za prodaju “Alitalie”

Italijanska vlada je pomerila rok za prodaju aviokompanije “Alitalia” do oktobra, zbog izbora i političke nesigurnosti koji su odložili postizanje sporazuma.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply