Beogradska berza: Metalac najprometniji, obveznice dominiral

Beogradska berza: Metalac najprometniji, obveznice dominiral

Ponovo su juče državne obveznice odnele većinu prometa na Beogradskoj berzi, a među akcijama najatraktivniji je bio Metalac (MTLC).

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 875 miliona RSD (7,4 miliona EUR), dok je indeks Belex15 oslabio 0,7% na 728,6 poena.

Najprometnija akcija bio je Metalac uz pad cene od 0,8% na 2.103 RSD, isprometovano je 17,3 miliona RSD, a na istom nivou ostala je i velika nezadovoljena tražnja. Komercijalna banka (KMBN) oslabila je 1% na 1.830 uz promet od 5,6 miliona RSD. Skok od 3,4% registrovale su prioritetne akcije banke (KMBNPB), zatvorivši trgovanje na 900 RSD uz slab promet. Budućnost (BDBP) se zadržala na 1.750 RSD uz promet od 12,9 miliona RSD. Naftna industrija (NIIS) oslabila je 1,1% na 705 RSD uz promet od 0,8 miliona RSD. Beogradskim Kopaonikom (KOPB), slično kao i prethodnih dana, trgovalo se na nivou od 7.014 RSD, uz realizaciju od 1,9 miliona RSD.

Državna obveznica denominovana u evrima serije RSO17155, koja dospeva na naplatu 25.05.2019. godine, zabeležila je promet od 7 miliona EUR.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Sve veća nezaposlenost u Rusiji
Next Wall Street: Novi rekordi, tehnološki sektor ojačao

You might also like

Saxo o Brexitu: London bi mogao da se promeni zauvek

Peter Garnry iz Saxo Banke komentarše kako sve Brexit može uticati na londonski City i kakvi rizici pritiskaju investitore.

Berza 0 Comments

Wall Street pao treću nedelju zaredom, skok evropskih berzi

Pad cena akcija treću nedelju zaredom posledica je niza anemičnih pokazatelja iz najvećih svetskih ekonomija i nepodsticajnih kvartalnih poslovnih rezultata kompanija.

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze – Intraday: Indeksi blizu najviših nivoa

Evropski berzanski indeksi u četvrtak su se zadržali blizu najviših nivoa u poslednjih osam meseci, a u fokusu ulagača je zasedanje Europske centralne banke (ECB) koje će im pružiti dalje

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply