Beogradska berza: Metalac najprometniji, obveznice dominiral

Beogradska berza: Metalac najprometniji, obveznice dominiral

Ponovo su juče državne obveznice odnele većinu prometa na Beogradskoj berzi, a među akcijama najatraktivniji je bio Metalac (MTLC).

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 875 miliona RSD (7,4 miliona EUR), dok je indeks Belex15 oslabio 0,7% na 728,6 poena.

Najprometnija akcija bio je Metalac uz pad cene od 0,8% na 2.103 RSD, isprometovano je 17,3 miliona RSD, a na istom nivou ostala je i velika nezadovoljena tražnja. Komercijalna banka (KMBN) oslabila je 1% na 1.830 uz promet od 5,6 miliona RSD. Skok od 3,4% registrovale su prioritetne akcije banke (KMBNPB), zatvorivši trgovanje na 900 RSD uz slab promet. Budućnost (BDBP) se zadržala na 1.750 RSD uz promet od 12,9 miliona RSD. Naftna industrija (NIIS) oslabila je 1,1% na 705 RSD uz promet od 0,8 miliona RSD. Beogradskim Kopaonikom (KOPB), slično kao i prethodnih dana, trgovalo se na nivou od 7.014 RSD, uz realizaciju od 1,9 miliona RSD.

Državna obveznica denominovana u evrima serije RSO17155, koja dospeva na naplatu 25.05.2019. godine, zabeležila je promet od 7 miliona EUR.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Sve veća nezaposlenost u Rusiji
Next Wall Street: Novi rekordi, tehnološki sektor ojačao

You might also like

Azijske berze: Oprez ulagača na berzi, dolar stabilan

Na azijskim berzama u sredu su cene akcija blago porasle, no trguje se oprezno uoči nekoliko političkih i ekonomskih događaja koji bi mogli uticati na smer tržišta.

Tržišta nafte zatvorila trgovanje sa najvećim dobicima od 2009. godine

Međunarodna tržišta nafte zatvorile su trgovanje u 2016. sa najvećim dobicima u poslednjih sedam godina.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Indeksi pod pritiskom energetskog i tehnološkog sektora

Na Wall Streetu su u sredu indeksi berza pali drugi dan zaredom, što je najviše posledica pritiska na akcije u energetskom i tehnološkom sektoru.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply