Beogradska berza: Metalac najprometniji, obveznice dominiral

Beogradska berza: Metalac najprometniji, obveznice dominiral

Ponovo su juče državne obveznice odnele većinu prometa na Beogradskoj berzi, a među akcijama najatraktivniji je bio Metalac (MTLC).

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 875 miliona RSD (7,4 miliona EUR), dok je indeks Belex15 oslabio 0,7% na 728,6 poena.

Najprometnija akcija bio je Metalac uz pad cene od 0,8% na 2.103 RSD, isprometovano je 17,3 miliona RSD, a na istom nivou ostala je i velika nezadovoljena tražnja. Komercijalna banka (KMBN) oslabila je 1% na 1.830 uz promet od 5,6 miliona RSD. Skok od 3,4% registrovale su prioritetne akcije banke (KMBNPB), zatvorivši trgovanje na 900 RSD uz slab promet. Budućnost (BDBP) se zadržala na 1.750 RSD uz promet od 12,9 miliona RSD. Naftna industrija (NIIS) oslabila je 1,1% na 705 RSD uz promet od 0,8 miliona RSD. Beogradskim Kopaonikom (KOPB), slično kao i prethodnih dana, trgovalo se na nivou od 7.014 RSD, uz realizaciju od 1,9 miliona RSD.

Državna obveznica denominovana u evrima serije RSO17155, koja dospeva na naplatu 25.05.2019. godine, zabeležila je promet od 7 miliona EUR.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Sve veća nezaposlenost u Rusiji
Next Wall Street: Novi rekordi, tehnološki sektor ojačao

You might also like

Snažan rast britanske valute prema evru i dolaru

Vrednost britanske valute porasla je na najviše nivoe u dve nedelje nakon što su ispitivanje javnog mnjenja pokazala da sve više Britanaca podržava ostanak države u Evropskoj uniji.

Beogradska berza: Obveznice podigle promet, NIS jedini preko 1 milion RSD

Jučerašnji trgovački dan doneo je odličan promet usled trgovanja državnim obveznicama, dok je indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio pola procenta na 726,5 poena.

Azijske berze: Ulagači na oprezu, dolar skočio

Na azijskim berzama u petak su cene akcija pale, nakon višednevnih dobitaka, jer su ulagači oprezni zbog stagnacije indeksa na Wall Streetu, dok se dolar malo oporavio od jučerašnjih gubitaka.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply