Beogradska berza: Metalac najprometniji, obveznice dominiral

Beogradska berza: Metalac najprometniji, obveznice dominiral

Ponovo su juče državne obveznice odnele većinu prometa na Beogradskoj berzi, a među akcijama najatraktivniji je bio Metalac (MTLC).

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 875 miliona RSD (7,4 miliona EUR), dok je indeks Belex15 oslabio 0,7% na 728,6 poena.

Najprometnija akcija bio je Metalac uz pad cene od 0,8% na 2.103 RSD, isprometovano je 17,3 miliona RSD, a na istom nivou ostala je i velika nezadovoljena tražnja. Komercijalna banka (KMBN) oslabila je 1% na 1.830 uz promet od 5,6 miliona RSD. Skok od 3,4% registrovale su prioritetne akcije banke (KMBNPB), zatvorivši trgovanje na 900 RSD uz slab promet. Budućnost (BDBP) se zadržala na 1.750 RSD uz promet od 12,9 miliona RSD. Naftna industrija (NIIS) oslabila je 1,1% na 705 RSD uz promet od 0,8 miliona RSD. Beogradskim Kopaonikom (KOPB), slično kao i prethodnih dana, trgovalo se na nivou od 7.014 RSD, uz realizaciju od 1,9 miliona RSD.

Državna obveznica denominovana u evrima serije RSO17155, koja dospeva na naplatu 25.05.2019. godine, zabeležila je promet od 7 miliona EUR.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Sve veća nezaposlenost u Rusiji
Next Wall Street: Novi rekordi, tehnološki sektor ojačao

You might also like

Azijske berze su porastu, dolar zabeležio pad

Na azijskim berzama su u petak cene akcija porasle, prateći uspon Wall Streeta, dok ulagači čekaju izveštaje o zapošljavanju u SAD-u, koje bi moglo uticati na dalje odluke američke centralne banke.

Najvažnije vesti 0 Comments

Stručnjaci očekuju period velikih fluktuacija u valutnim kursevima

Svetski bankari prognoziraju velike oscilacije svih valuta do kraja godine, a ekonomisti savetuju građanima i firmama da se novac čuva u više valuta kako bi slabljenje jedne nadoknadili jačanjem druge.

Najvažnije vesti 0 Comments

Produktna berza: Realizovan prvi ugovor za soju „na zeleno“

Na Produktnoj berzi u Novom Sadu tokom ove nedelje je trgovano 2.109 tone robe, što je oko 8 odsto veći promet u odnosu na prethodnu sedmicu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply