Beogradska berza: Solidan promet, dominacija NIS-a

Beogradska berza: Solidan promet, dominacija NIS-a

Na početku nedelje indeksi Beogradske berze registrovali su mešovito kretanje, a ukupan promet iznosio je 127,8 miliona RSD (1,1 milion EUR).

Belex15 skliznuo je 0,2% na 733,9 poena.

Najtrgovaniji među akcijama bio je NIS (NIIS), koji je zabeležio ukupan promet od 38,2 miliona RSD, u cenovnom rasponu od 710-718 RSD. Na kraju trgovanja, NIS je iznosio 713 RSD, što je 0,1% niže u odnosu na prethodni trgovački dan. Metalac (MTLC) je takođe zabeležio solidan promet od 10,6 miliona RSD, mahom na 2.125 RSD, dok je cena na zatvaranju iznosila 2,119 RSD, 0,9% iznad cene ostvarene u petak. Fitofarmacijom (FITO) se trgovalo na 2.750 RSD, a ukupno je isprometovano 8,5 miliona RSD, dok je Aerodrom Nikola Tesla (AERO) zabeležio trgovanje vredno 6,3 miliona RSD, po ceni od 1.400 RSD. Prioritetne akcije Philip Morris-a (DINNPB) bile su malo likvidnije na današnjoj sesiji, uz ukupan ostvaren promet od 4,1 milion RSD, a cena na zatvaranju iznosila je 3.524 RSD. Jedinstvo (JESV) završilo je dan među gubitnicima uz korekciju od 3,8% na 5.101 RSD, uz promet od pola miliona RSD.

Obveznica RSO17152, denominovana u evrima, sa rokom dospeća 24. marta 2020, zabeležila je promet od 55,3 miliona RSD (0,47 miliona EUR).

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Ek naredila Grčkoj da nadoknadi 55 miliona evra
Next Grupa Triglav: Manja dobit, rast premije

You might also like

Evropske berze pod pritiskom nuklearne probe Severne Koreje

Na evropskim brrzama u petak ujutro najvažniji indeksi pali su pod pritiskom vesti o novoj nuklearnoj probi Severne Koreje, dok su najviše su na gubitku bile akcije farmaceutskog sektora.

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze pred dobicima drugu nedelju zaredom

Na evropskim berzama u petak ujutro trguje se oprezno, a iako su najvažniji indeksi blago pali, i dalje su na putu dobitaka drugu nedelju zaredom.

Azijske berze oštro pale drugi dan zaredom

Na azijskim berzama u utorak su cene akcija oštro pale drugi dan zaredom i zaronile na najniže nivoe u devet meseci, jer se ulagači plaše da bi mogući trgovinski rat između SAD-a i Kine

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply