Ek naredila Grčkoj da nadoknadi 55 miliona evra

Ek naredila Grčkoj da nadoknadi 55 miliona evra

Evropska komisija naredila je danas Grčkoj da nadoknadi 55 miliona evra koje je kao državnu pomoć uplatila kompaniji HDS, sa većinskim državnim vlasništvom, koja se bavi proizvodnjom iz oblasti odbrane.

Grčka je u periodu od 2004. do 2011. godine usvojila brojne mere podrške kompanijama, uključujući direktne grantove od deset miliona evra, povećanje kapitala od 158 miliona evra i državne garancije za zajmove u iznosu od 942 miliona evra.

Komisija je saopštila da je istragom utvrđeno da veliki deo mera Vlade Grčke prevazilazi okvire državne pomoći koju kontroliše EU jer služi bezbednosnim interesima Grčke.

Ipak, neke od mera, u vrednosti do 55 miliona evra, predstavljaju nelegalnu državnu pomoć jer se njome podržavaju civilne aktivnosti HDS, poput proizvodnje pištolja, eksploziva za građevinarstvo i sredstava za vatromet.

Izvor: GdeInvestirati/Srna
Previous NBS priprema uvođenje najsavremenijih transakcija
Next Beogradska berza: Solidan promet, dominacija NIS-a

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Finci imaju tri razloga za slavlje

Finska ekonomija posle četiri teške godine u zaletu.

Makroekonomija 0 Comments

Srbija: Javni dug 71,9 odsto BDP-a

Javni dug Srbije na kraju juna 2016. godine iznosio je 24,18 milijardi evra, što je 71,9 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), objavilo je danas Ministarstvo finansija Srbije.

Makroekonomija 0 Comments

Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Crne Gore

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Crne Gore u prva četiri meseca ove godine iznosila je 748,3 miliona evra, što je za 14,5 odsto više nego u istom periodu prošle godine, pokazuju

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply