Počela gradnja 270 stanova za izbegla i raseljena lica u Zemunu

Počela gradnja 270 stanova za izbegla i raseljena lica u Zemunu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predstavnici ambasada zemalja donatora, međunarodnih institucija i Republike Srbije položili su u petak kamen temeljac za izgradnju 270 stanova za izbegla i raseljena lica u zemunskom naselju Kamendin, prenosi Beoinfo.

Kako je tim povodom rekao Mali, u nove stanove će se krajem januara 2019. godine useliti 810 ljudi.

Vrednost projekta u Kamendinu je 10 mil EUR, a finansijska sredstva za izgradnju ovih stanova obezbeđena su delom iz donatorskog fonda Regionalnog stambenog programa preko Banke za razvoj Saveta Evrope i delom iz budžeta Grada Beograda. Regionalni stambeni program donirao je 6,9 mil EUR. Gradnja stanova počela je u Ulici akrobate Aleksića, a rok za izgradnju je januar 2019. godine. Podprojekat je vredan ukupno 46,7 mil EUR. Od te sume odobrena međunarodna donatorska sredstva čine 36,3 mil EUR, a Republike Srbije 10,4 mil EUR.

– Grad Beograd je na ovom projektu donirao zemljište, priključke i potrebnu dokumentaciju i tako dao svoj doprinos u rešavanju tog problema – naveo je Mali, prenosi Beoinfo.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Svetske berze: Indeksi pali zbog zabrinutosti ulagača u vezi sudbine porezne reforme u SAD-u
Next Srbija druga po proizvodnji nafte na Zapadnom Balkanu

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Budvanin platio 22.360 evra poreza za 63 stana

Najveći porez na stanove u Budvi za prošlu godinu od 22.360 evra platio je jedan građanin, saopštili su iz Skupštine opštine, ne navodeći ime, jer to zakon ne dozvoljava.

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

Svako ko se doseli u ovo selo dobija 2.000 evra, iznajmljivanje nekretnine 50 evra mesečno

Predsednik mesne zajednice u selu Bormida u Italiji nudi da plati 2.000 evra svakome ko se tamo doseli, kao pokušaj da sačuva selo od nestajanja.

Kompanije 0 Comments

Prodaje se imovina Livnice Topola

Stečajni upravnik preduzeća Livnica Topola oglasio je prodaju imovine javnim nadmetanjem, a početna cena je oko 210,1 milion dinara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply