Siniša Mali: Grad Beograd dobija novi most, metro realan od 2020.

Siniša Mali: Grad Beograd dobija novi most, metro realan od 2020.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da Beograd u narednom periodu očekuju mnogi veliki radovi i brojne novine koje se decenijama najavljuju. 

Mali je najavio da će naredne godine početi izgradnja novog mosta preko Save, 2019. tunel kroz Topčidersko brdo, a realne su šanse da se 2020. krene u izgradnju metroa, čija studija će biti gotova za devet mjeseci.

“Beograd ne može da bude jedini višemilionski grad u Evropi bez metroa. Stojim iza toga da metro možemo da počnemo da gradimo već 2020. godine sa dve linije koje su urađene na osnovu strategije razvoja Beograda do 2030. i na osnovu obavljenog brojanja putnika”, rekao je on na tv Pink.

Govoreći o rekonstrukciji ulice Kneza Miloša, on je rekao da će početi 2018. godine.

“Rekonstrukcija Kneza Miloša radiće se u više faza. Sledeće godine se menja infrastruktura, a 2019. godine se gradi garaža. Dodaćemo još jednu saobraćajnu traku, tako da ih ima tri u jednom i tri u drugom smeru, uradićemo stazu za pešake i bicikliste. Za par meseci se gradi stambena zgrada u bivšoj nemačkoj ambasadi, a u zgradi MUP-a postavljen je kamen temeljac za stambeno-poslovni kompleks. U Kneza Miloša nas čeka i uređenje fasada, tako da će ova ulica dobiti potpuno drugačiji izgled”, najavio je Mali.

On je kazao da grad radi na projektu izgradnje prihvatilišta za decu i omladinu bez roditeljskog staranja.

“Beograd nikada nije imao svoje prihvatilište, već je zakupljivao mali prostor od 250 kvadrata. Na Zvezdari smo našli odličan prostor od 1.700 kvadrata koji se trenutno rekonstruiše i za šta je grad izdvojio 97 miliona dinara”, rekao je on.

On je gostujući na Tv Pink kazao da je prezadovoljan obavljenim radovima u Beogradu, koji su istovremeno bili obavljeni i na vreme i kvalitetno.

“Ispunili smo obećanje i završili rekonstrukciju na vreme. Sada u ovom delu grada imamo novi asfalt, rasvetu, nova autobuska stajališta i to je lepa slika Beograda za koji se borimo”, rekao je gradonačelnik povodom puštanja u saobraćaj Trga Slavija, Bulevara oslobođenja, Ruzveltove i Ulice Mije Kovačevića.

Mali je najavio otvaranje hotela Hilton za početak naredne godine i podsetio da je rušenjem nelegalnih objekata oko Slavije, trg dobio lepši izgled i postao prostraniji.

“Trudimo se da gradimo što brže i da radovi budu povoljni i kvalitetni. Za ovih nekoliko godina uspeli smo da uštedimo dosta novca, da vratimo dugove prethodne vlade i sada nam ostaje novca za ulaganje u važne stvari, škole, vrtiće, domove zdravlja”, rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, na Slaviji je dodata još jedna traka, što omogućuje da više vozila prolazi trgom, i da bude bezbedniji.

“Često sam obilazio rekonstrukciju trga, toliko često da svakog radnika znam po imenu. Želim da im se svima zahvalim što su po vrućinama, nevremenu, kiši i suncu radili od jutra do mraka. Ovo dosta govori o odgovornosti izvođača”, rekao je Mali.

On je dodao i da se rekonstrukcijom Slavije, otvorila mogućnost za nabavku novih tramvaja.

“Radićemo na tome da nam javni prevoz bude što moderniji, da svaki autobus, tramvaj i trola ima klimu, grejanje, wi-fi. Ali da bi saobraćaj bio bolji, ulice moraju da nam budu bezbedne i rekonstruisane”, rekao je Mali.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Produktna berza: Nastavljeni negativni cenovni trendovi
Next Svetske berze: Indeksi pali zbog zabrinutosti ulagača u vezi sudbine porezne reforme u SAD-u

You might also like

Nekretnine 2 Comments

MIPIM i Srbija: Ako investitori neće kod vas, idite vi kod njih

MIPIM, mesto hodočašća svih koji nešto u Evropi i svetu znače, a bave se nekretninama, održava se dvadeset i sedmi put po redu.

Najvažnije vesti 0 Comments

Laboratorija za kontrolu mleka od naredne godine, cenu mleka određivaće kvalitet

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Branislav Nedimović rekao je danas da će laboratorija za kontrolu mleka početi da radi od marta-aprila iduće godine i od tada će se

Najvažnije vesti 0 Comments

Struja u Srbiji od danas skuplja za 2 odsto

Struja u Srbiji od danas će za domaćinstva i male kupce biti skuplja u proseku za 2 odsto.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply