Siniša Mali: Grad Beograd dobija novi most, metro realan od 2020.

Siniša Mali: Grad Beograd dobija novi most, metro realan od 2020.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da Beograd u narednom periodu očekuju mnogi veliki radovi i brojne novine koje se decenijama najavljuju. 

Mali je najavio da će naredne godine početi izgradnja novog mosta preko Save, 2019. tunel kroz Topčidersko brdo, a realne su šanse da se 2020. krene u izgradnju metroa, čija studija će biti gotova za devet mjeseci.

“Beograd ne može da bude jedini višemilionski grad u Evropi bez metroa. Stojim iza toga da metro možemo da počnemo da gradimo već 2020. godine sa dve linije koje su urađene na osnovu strategije razvoja Beograda do 2030. i na osnovu obavljenog brojanja putnika”, rekao je on na tv Pink.

Govoreći o rekonstrukciji ulice Kneza Miloša, on je rekao da će početi 2018. godine.

“Rekonstrukcija Kneza Miloša radiće se u više faza. Sledeće godine se menja infrastruktura, a 2019. godine se gradi garaža. Dodaćemo još jednu saobraćajnu traku, tako da ih ima tri u jednom i tri u drugom smeru, uradićemo stazu za pešake i bicikliste. Za par meseci se gradi stambena zgrada u bivšoj nemačkoj ambasadi, a u zgradi MUP-a postavljen je kamen temeljac za stambeno-poslovni kompleks. U Kneza Miloša nas čeka i uređenje fasada, tako da će ova ulica dobiti potpuno drugačiji izgled”, najavio je Mali.

On je kazao da grad radi na projektu izgradnje prihvatilišta za decu i omladinu bez roditeljskog staranja.

“Beograd nikada nije imao svoje prihvatilište, već je zakupljivao mali prostor od 250 kvadrata. Na Zvezdari smo našli odličan prostor od 1.700 kvadrata koji se trenutno rekonstruiše i za šta je grad izdvojio 97 miliona dinara”, rekao je on.

On je gostujući na Tv Pink kazao da je prezadovoljan obavljenim radovima u Beogradu, koji su istovremeno bili obavljeni i na vreme i kvalitetno.

“Ispunili smo obećanje i završili rekonstrukciju na vreme. Sada u ovom delu grada imamo novi asfalt, rasvetu, nova autobuska stajališta i to je lepa slika Beograda za koji se borimo”, rekao je gradonačelnik povodom puštanja u saobraćaj Trga Slavija, Bulevara oslobođenja, Ruzveltove i Ulice Mije Kovačevića.

Mali je najavio otvaranje hotela Hilton za početak naredne godine i podsetio da je rušenjem nelegalnih objekata oko Slavije, trg dobio lepši izgled i postao prostraniji.

“Trudimo se da gradimo što brže i da radovi budu povoljni i kvalitetni. Za ovih nekoliko godina uspeli smo da uštedimo dosta novca, da vratimo dugove prethodne vlade i sada nam ostaje novca za ulaganje u važne stvari, škole, vrtiće, domove zdravlja”, rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, na Slaviji je dodata još jedna traka, što omogućuje da više vozila prolazi trgom, i da bude bezbedniji.

“Često sam obilazio rekonstrukciju trga, toliko često da svakog radnika znam po imenu. Želim da im se svima zahvalim što su po vrućinama, nevremenu, kiši i suncu radili od jutra do mraka. Ovo dosta govori o odgovornosti izvođača”, rekao je Mali.

On je dodao i da se rekonstrukcijom Slavije, otvorila mogućnost za nabavku novih tramvaja.

“Radićemo na tome da nam javni prevoz bude što moderniji, da svaki autobus, tramvaj i trola ima klimu, grejanje, wi-fi. Ali da bi saobraćaj bio bolji, ulice moraju da nam budu bezbedne i rekonstruisane”, rekao je Mali.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Produktna berza: Nastavljeni negativni cenovni trendovi
Next Svetske berze: Indeksi pali zbog zabrinutosti ulagača u vezi sudbine porezne reforme u SAD-u

You might also like

Društvo 0 Comments

Građanima se sprema novi namet

U Srbiji na više od milion adresa građana pristižu rešenja za plaćanje naknade za odvodnjavanje, za ovu i prošlu godinu, od oko dve i po milijarde dinara.

Društvo 1Comments

Vanredno stanje u kanadskoj pokrajini, vatra uništila više od 1.600 kuća, naftne kompanije redukovale poslove

Kanadske vlasti proglasile su vanredno stanje u provinciji Alberta zbog požara koji je zahvatio ovaj naftom bogati region.

Niske temperature podigle cene struje u Evropi

Cene električne energije u Evropi skočile su na najviši nivo u gotovo deset godina pošto je nezapamćeni talas hladnoće suzio isporuke potpomognut zastojima u radu elektrana i štrajkovima radnika.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply