Siemens najavljuje skoro 7.000 otkaza

Siemens najavljuje skoro 7.000 otkaza

Nemački Siemens najavio je da će ugasiti 6.900 radnih mesta u svojim kompanijama širom sveta, kao odgovor na promene u energetskom i proizvodnom sektoru.

Otprilike bi se polovina radnih mesta trebala ugasiti u Nemačkoj. Najavljene promene će se dogoditi u idućih nekoliko godina.

„Rezovi su neophodni kako bi osigurali da naša ekspertiza u tehnologiji elektrana, generatora i velikih električnih motora ostane dugoročno konkurentna“, izjavila je članica Upravnog odbora Siemensa za kadrove Janina Kugel.

Usprkos smanjenju, ona kaže da kompanija očekuje da će novi nivo zapošljavanja ostati stabilna do 2018. godine, uz plan da se što više zaposlenih koji su pogođeni ovim merama, premjesti na 3.200 slobodnih radnih mesta.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Prosečna cena kvadrata stana u Srbiji 864,7 evra
Next Rusija: Inflacija 2,6 odsto na godišnjem nivou, jača rublja

You might also like

Kompanije 0 Comments

Imovina Generali osiguranja povećana na 9,3 milijarde dinara

Za 10 godina poslovanja Generali društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima povećalo je svoju imovinu na 9,3 milijarde dinara i ostvarilo tržišno učešće od 29%, objavljeno je iz te kompanije.

Kompanije 0 Comments

American Express: Pad dobiti u prvom tromesečju

Kompanija American Express izvestila je o padu dobiti u prvom tromesečju za 6,5 % na 1,43 milijarde dolara, zbog investicija u nastojanju da privuče nove kupce i proširi svoj kreditni portfelj.

Transport 0 Comments

Ryanair izgubio petinu profita

Irska niskotarifna avio-kompanija Ryanair upozorila je danas investitore na mogućnost novih štrajkova i nižih cena karata ovog leta, što je prouzrokovalo sunovrat deonica te kompanije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply