Siemens najavljuje skoro 7.000 otkaza

Siemens najavljuje skoro 7.000 otkaza

Nemački Siemens najavio je da će ugasiti 6.900 radnih mesta u svojim kompanijama širom sveta, kao odgovor na promene u energetskom i proizvodnom sektoru.

Otprilike bi se polovina radnih mesta trebala ugasiti u Nemačkoj. Najavljene promene će se dogoditi u idućih nekoliko godina.

„Rezovi su neophodni kako bi osigurali da naša ekspertiza u tehnologiji elektrana, generatora i velikih električnih motora ostane dugoročno konkurentna“, izjavila je članica Upravnog odbora Siemensa za kadrove Janina Kugel.

Usprkos smanjenju, ona kaže da kompanija očekuje da će novi nivo zapošljavanja ostati stabilna do 2018. godine, uz plan da se što više zaposlenih koji su pogođeni ovim merama, premjesti na 3.200 slobodnih radnih mesta.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Prosečna cena kvadrata stana u Srbiji 864,7 evra
Next Rusija: Inflacija 2,6 odsto na godišnjem nivou, jača rublja

You might also like

Telekomunikacije

Vodafone zabeležio neto gubitak od 5,10 milijardi evra

Pogođen visokim porezom u Luksemburgu, troškovima restrukturiranja i nepovoljnim valutnim kretanjima, britanska telekomunikaciona kompanija Vodafone zabeležila je prošle godine u neto gubitak.

Prehrambena industrija

Campari za 54,1 milion evra preuzeo Bulldog London

Italijanska grupa Campari saopštila je da će polovinom februara, preuzeti brand Bulldog London Dry Gin za 54,1 milion evra, čime će, kako se navodi, kompanija ojačati svoj tržišni udeo u

Kompanije

Jack Ma: Bolje su kineske kopije od originala

Mnoga falsifikovana roba je boljeg kvaliteta od originala, izjavio je Jack Ma vlasnik kompanije Alibaba.