Prosečna cena kvadrata stana u Srbiji 864,7 evra

Prosečna cena kvadrata stana u Srbiji 864,7 evra

Prosečna cena kvadrata stana u Srbiji u trećem tromesečju 2017. godine bila je 864,7 evra, što je neznatno više u poređenju sa istim periodom prošle godine, podaci su Indeksa cena nepokretnosti Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita (DOMeh).

Najskuplji kvadrati su u Beogradu sa prosečnom cenom u trećem ovogodišnjem kvartalu od 1.156,40 evra, što je 58 evra više nego u isto vreme prošle godine.

Najjeftinija cena kvadratnog metra stanova i poslovnog prostora je u regionu južne i istočne Srbije. U trećem tromesečju 2917. bila je u proseku 602,23 evra, sledi Vojvodina sa 610 evra i region Šumadije i zapadne Srbije sa prosečnom cenom od 614,43 evra. Niže cene nekretnina i niski troškovi zaduživanja u trećem tromesečju 2017. uticali su na rast tražnje stambenih kredita, što uz povećan broj izdatih građevinskih dozvola doprinosi povoljnim izgledima na tržištu stanova, procenjuju u Narodnoj banci Srbije. Merena indeksom (DOMeh), prosečna cena nekretnina u trećem ovogodišnjem tromesečju smanjena je jedan odsto u poređenju sa prethodnim periodom. Cene su smanjene u svim regionima osim u beogradskom. Najviše su opale cene u regionu Šumadije i zapadne Srbije 7,7 odsto, dok su cene u beogradskom regionu porasle 3,6 procenata.

Izvor: GdeInvestirati/Politika
Previous Dinarska obveznica na indeksu JP Morgana u 2018.
Next Siemens najavljuje skoro 7.000 otkaza

You might also like

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

Cene nekretnina u Vojvodini nikad niže, koštaju kao polovni auto

Kuće u Vojvodini sve su jeftinije i dostupne su i za 1.600 evra, jer iz sela beže mladi koji u potrazi za boljim životom rasprodaju porodična imanja koja nema ko

Društvo 0 Comments

Veći porez na imovinu očekuje građane

Vlada Republike Srbije priprema nove izmene zakona o porezu na imovinu, pa se očekuje da od sledeće godine preduzeća plaćaju veći porez na imovinu.

Nekretnine 0 Comments

Danska: Prodaje se ostrvo sa farmom za 3,1 milion evra

Jedno od 400 danskih privatnih ostrva, ponuđeno je ovih dana na prodaju za 3,1 milion evra. Ostrvo Egholm, na jugu Danske, na kojem se nalazi farma Strandgården obuhvata površinu od 146

1 Comment

  1. Lazar
    November 18, 18:42 Reply
    koliko drzava svojom neadekvatnom poreskom politikom odrzava visoke cene u metropoli dok se periferija gasi u svakom pogledu. Grade se novi stanovi s namerom da se skupo prodaju a Beograd je pun neprodatih, neuseljenih i izdatih a neoporezovanig stanova.

Leave a Reply