Prosečna cena kvadrata stana u Srbiji 864,7 evra

Prosečna cena kvadrata stana u Srbiji 864,7 evra

Prosečna cena kvadrata stana u Srbiji u trećem tromesečju 2017. godine bila je 864,7 evra, što je neznatno više u poređenju sa istim periodom prošle godine, podaci su Indeksa cena nepokretnosti Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita (DOMeh).

Najskuplji kvadrati su u Beogradu sa prosečnom cenom u trećem ovogodišnjem kvartalu od 1.156,40 evra, što je 58 evra više nego u isto vreme prošle godine.

Najjeftinija cena kvadratnog metra stanova i poslovnog prostora je u regionu južne i istočne Srbije. U trećem tromesečju 2917. bila je u proseku 602,23 evra, sledi Vojvodina sa 610 evra i region Šumadije i zapadne Srbije sa prosečnom cenom od 614,43 evra. Niže cene nekretnina i niski troškovi zaduživanja u trećem tromesečju 2017. uticali su na rast tražnje stambenih kredita, što uz povećan broj izdatih građevinskih dozvola doprinosi povoljnim izgledima na tržištu stanova, procenjuju u Narodnoj banci Srbije. Merena indeksom (DOMeh), prosečna cena nekretnina u trećem ovogodišnjem tromesečju smanjena je jedan odsto u poređenju sa prethodnim periodom. Cene su smanjene u svim regionima osim u beogradskom. Najviše su opale cene u regionu Šumadije i zapadne Srbije 7,7 odsto, dok su cene u beogradskom regionu porasle 3,6 procenata.

Izvor: GdeInvestirati/Politika
Previous Dinarska obveznica na indeksu JP Morgana u 2018.
Next Siemens najavljuje skoro 7.000 otkaza

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Analitičari: Cene nekretnina u V. Britaniji mogle bi padati brže nego što se očekuje

Cene nkretnina u Velikoj Britaniji mogle bi padati mnogo brže nego što pokazuju zvanični izveštaji, smatraju stručnjaci irske Državne agencije za upravljanje imovinom (NAMA).

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

Južnoafrička Republika: Prosečna cena kuće u Kejptaunu porasla 15,7 odsto za godinu dana

Već “pregrejano” tržište nekretnina u južnoafričkoj pokrajini Zapadni Kejp (Western Cape), dobilo je na ubrzanju u drugom kvartalu 2016. godine, podaci su First National Bank (FNB).

Komercijalne nekretnine 0 Comments

Petar Matijević kupio zgradu Jugoeksporta za 7,3 miliona evra

Petru Matijeviću, vlasniku Industrije mesa “Matijević” prodata je zgrada „Jugoeksporta“ u Beogradu za 7,3 miliona evra, prenose beogradski mediji.

1 Comment

  1. Lazar
    November 18, 18:42 Reply
    koliko drzava svojom neadekvatnom poreskom politikom odrzava visoke cene u metropoli dok se periferija gasi u svakom pogledu. Grade se novi stanovi s namerom da se skupo prodaju a Beograd je pun neprodatih, neuseljenih i izdatih a neoporezovanig stanova.

Leave a Reply