Dinar na novom rekordu, srednji kurs 118,4779

Dinar na novom rekordu, srednji kurs 118,4779

Zvanični srednji kurs u petak iznosi 118,4779 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na četvrtak, objavila je Narodna banka Srbije, a to je ujedno i nova najviša vrednost srpske valute prema moneti evrozone u 2017. godini.

Dinar je jači prema evru za 0,6 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je jači za 4,0 procenta. Od početka godine, dinar je prema evru ojačao za 4,2 posto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio za 0,1 procenat na 100,5755 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 0,6 procenata nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 14,5 odsto. Dinar je prema dolaru ojačao od početka godine za 16,5 posto.

NBS je na međubankarskom deviznom tržištu kupila od početka godine milijardu i 265 miliona evra i prodala 345 miliona evra, kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa.

Najniži kurs domaće valute prema evru u ovoj godini zabeležen 3. i 13. februara, kada je jedan evro koštao 124,0174 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Atlantic Grupa pokrenula proizvodnju argete u SAD
Next Dinarska obveznica na indeksu JP Morgana u 2018.

You might also like

Beogradska berza: Indeksi u minusu, dominirao Sojaprotein

Današnji trgovački dan protekao je u dominaciji Sojaproteina (SJPT) uz negativno kretanje repernog indeksa drugi dan zaredom. Indeks Belex15 oslabio je pola procenta na 604,8 poena, dok je ukupan promet

Svetske berze 0 Comments

Cena nafte pala na 46 dolara, proizvodnja porasla na najviši nivo u osam godina

Cene nafte su na svetskim tržištima pale nakon izveštaja da je proizvodnja sirove nafte u zemljama članicama OPEC-a dostigla najviši nivo u osam godina.

Svet ulazi u novu fazu valutnog rata

Početkom globalne finansijske krize pre desetak godina, kada se videlo da se ne radi o običnoj kratkoročnoj recesiji, centralne banke pojedinih zemalja odučile su slabljenjem vlastite valute podstaći rast izvoza,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply