Keš krediti najpopularniji u Srbiji, ovo su uslovi za odobrenje

Keš krediti najpopularniji u Srbiji, ovo su uslovi za odobrenje

Jedino su keš krediti od svih pozajmica ove godine u porastu, a prosečan iznos koji građani uzimaju je oko 3.000 evra.

Prema rečima samih bankara, iza pomame za gotovinskim kreditima uglavnom se krije pokrivanje starih dugova. To znači da građani novac najčešće koriste za refinansiranje. Pored toga, keš se uzima i za letovanja, zimovanja, kupovinu kola, ali i knjiga za školarce.

Banke imaju različite ponude, dok su uslovi skoro svuda isti, a to je da imate stalan posao, redovna mesečna primanja i da nemate zaostale neplaćene dugove. Najduži rok na koji se mogu dobiti keš krediti je 10 godina, a maksimalan iznos ide i do 20.000 evra. Većina banaka preorijentisala se na kredite u dinarima jer su oni mnogo traženiji od gotovinskih pozajmica u evrima.

Prema podacima Udruženja banaka Srbije, keš krediti su od početka godine porasli za 21 odsto. Tako je na kraju 2016. ukupan iznos gotovinskih pozajmica bio 262,1 milijarda dinara, a na kraju oktobra ove godine 317 milijardi.

U Intesi navode da beleže stalni rast gotovinskih kredita koji čine ubedljivo najveći broj svih kredita odobrenih stanovništvu.

– Gotovinski krediti su dostupni zaposlenim građanima, kao i penzionerima bez obzira li zaradu i penziju primaju preko Intese ili ne. Na raspolaganju je više modela dinarskih gotovinskih kredita, a prosečan iznos u prvih deset meseci ove godine je 2.200 evra – kažu u Intesi.

U Vojvođanskoj banci naglašavaju da je za dobijanje keš kredita važan i iznos zarade.

– Pre svega je potrebno stalno zaposlenje, najmanje šest meseci rada kod poslednjeg poslodavca i minimalno 150 evra mesečne zarade. Od dokumentacije prilikom apliciranja neophodna je potvrda o zaposlenju, administrativna zabrana, kao i izveštaj Kreditnog biroa – ističu u ovoj banci.

Oni dodaju da građani najčešće uzimanjem keš kredita refinansiraju stare obaveze.

– Takođe, interesovanje je uvek veće i u vreme praznika, pred odlazak na letovanja, zimovanja ili pred početak školske sezone. Prosečan iznos kredita u našoj banci je oko 3.600 evra u dinarskoj protivvrednosti – kažu u Vojvođanskoj banci.

Da su gotovinski krediti najtraženiji potvrdili su i u Eurobanci. Oni su zbog velikog interesovanja, kako navode, nastavili akciju dinarskih kredita za refinansiranje koju su imali letos.

– Nakon što smo ovog leta prvi put pripremili primamljivu ponudu koja omogućava da uzmete tačno 1.000.000 dinara i da uštedite okruglo 300.000 dinara, sada smo je ponovo uveli jer je tražnja ogromna – kažu u Eurobanci, i dodaju da je prosečan iznos keš kredita 4.000 evra.

U Raiffeisenu objašnjavaju da su ovi krediti traženi zato što su nenamenski.

– Klijenti ih koriste u skladu sa svojim trenutnim potrebama, od kupovine automobila, nabavke robe široke potrošnje ili u neke druge svrhe. Prosečan iznos u našoj banci je oko 400.000 dinara – naglašavaju u Rajfajzenu.

Uslovi za dobijanje keš kredita:

  • Punoletni građanin Srbije
  • Stalno zaposlenje (može i na određeno)
  • Redovna mesečna primanja
  • Redovan platiša (na vreme izmireni svi dugovi)
  • Penzioneri koji na kraju otplate nemaju više od 75 ili 78 godina
Izvor: GdeInvestirati/Blic
Previous Batagon poslao i šestu ponudu za kupovinu Fabrike akumulatora
Next Kako pokrenuti posao bez mnogo novca?

You might also like

Kompanije 0 Comments

Potpisan ugovor o prodaji Galenike

Kompanija Aelius iz Luksemburga danas je u Ministarstvu privrede potpisala ugovor o kupovini 93,7 odsto kapitala beogradske farmaceutske kompanije Galenika po ceni od 16 milona evra.

Kompanije 0 Comments

Novi rokovi u postupku davanja koncesije za Aerodrom

Vlada Srbije i Aerodrom “Nikola Tesla” objavili su danas obaveštenje o produženju rokova u postupku davanja koncesije za finansiranje, razvoj, održavanje i upravljanje infrastukturom beogradske vazdušne luke.

Najvažnije vesti 0 Comments

Prosečni mesečni izdaci domaćinstva u Srbiji 61.477 dinara

Prosečni mesečni prihodi domaćinstava u Srbiji u novcu i naturi u drugom kvartalu ove godine iznosili su 60.195 dinara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply