Crno zlato u plusu, petu nedelju uzastopno

Crno zlato u plusu, petu nedelju uzastopno

Cene nafte su na putu da petu nedelju završe sa dobitkom, jer politička kriza u Saudijskoj Arabiji, neutrališe skok proizvodnje u SAD. 

Cena naftnih fjučersa je ove nedelje porasla za 2,7 odsto, pošto se hapšenja visokih zvaničnika u Saudijskoj Arabiji, u sklopu akcije borbe protiv korupcije, doživljavaju kao učvršćivanje moći princa prestolonaslednika Mohameda bin Salmana, koji podržava produženje dogovora izmedju članica i nečlanica Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC) o smanjenju proizvodnje.

Američka “laka” nafta WTI za isporuku u decembru zadržala se juče na 57,14 dolara za barel na robnoj berzi u Njujorku. Ukupan obim trgovanja bio je 39 odsto manji od 100-dnevnog proseka, izveštava agencija “Bloomberg”.

Severnomorska nafta “brent” za januarske isporuke je poskupela za pet centi na 63,98 dolara za barel na londonskoj berzi ICE Fjučers Evropa. Cena “brenta” je ove nedelje porasla za 3,1 odsto, što je peta uzastopna nedelja rasta.

Cene nafte su na putu da zabeleže najduži period rasta od oktobra 2016. godine, zbog naznaka da će OPEC produžiti dogovor o smanjenju proizvodnje i posle marta 2018. godine, ocenjuje njujorška agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Za Komercijalnu banku zainteresovani Turci, Mađari i Kostić
Next Funta pogurala rast industrijske proizvodnje u Velikoj Britaniji

You might also like

Beogradska berza: Skok Komercijalne banke, pad Philip Morris-a

Jedan od najslabijih trgovačkih dana je za nama, sa izuzetno niskom ukupnom realizacijom u trgovanju u visini od 3,7 miliona RSD (29,9 hiljada EUR).

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze: Oprez na berzi na kraju dobre nedelje

Na evropskim berzama u petak ujutro trguje se oprezno, nakon snažnog rasta cena akcija od početka nedelje.

Kompanije 0 Comments

Facebook: Prihodi skočili 49 odsto, akcije pale

Facebook je u prvom tromesečju ostvario prihode od 8,03 milijarde dolara, 49 odsto više nego u istom lanjskom razdoblju, a iako je i dobit snažno porasla, cena akcije najveće svetske

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply