Beogradska berza: Odličan promet zahvaljujući obveznicama

Beogradska berza: Odličan promet zahvaljujući obveznicama

Indeksi Beogradske berze nastavili su uzlazni trend, dok je ukupan promet iznosio odličnih 2,04 milijarde RSD (17,2 miliona EUR), uglavnom zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama.

Belex15 uvećao je vrednost za pola procenta na 738,6 poena, dok na nedeljnom nivou beleži rast od 1,3%.

Ukupan promet u trgovanju obveznicama iznosio je 1,76 milijardi RSD, dok je na tržištu akcija isprometovano 167,6 miliona RSD. Obične akcije Komercijalne banke (KMBN) zabeležile su najveći promet, koji je iznosio 109,6 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.825 RSD, 1,3% iznad jučerašnje. NIS (NIIS) je registrovao promet od 85,5 miliona RSD uglavnom na nivou od 723 RSD. Akcijama Energoprojekt Holdinga (ENHL) trgovalo se na nivoou od 1.150 RSD, a isprometovano je 80,6 miliona RSD. Akcije Aerodroma Nikola Tesla (AERO) izgubile su 0,3% vrednosti i spustile se na 1.415 RSD uz trgovanje vredno 1,4 miliona RSD, dok su akcije Metalca (MTLC) dostigle novi godišnji maksimum od 2,190 RSD uz 0,4 miliona RSD prometa. Obe kompanije izvestile su da će rezultate za treći kvartal objaviti u toku naredne nedelje. Akcije Halkbanke (CCNB) predvodile su dobitnike sa rastom vrednosti od 6,8% na 11.000 RSD, dok je Tehnogas (TGAS) registrovao gubitak od 2,4% na 11.717 RSD uz skroman promet.

Obveznice denominovane u evrima serije RSO16138, koja dospeva 13. juna 2018. bile su najtrgovanije, uz promet od 840,5 miliona RSD (7,08 miliona EUR).

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Produktna berza: Nastavak pada cena, uvoz zrna soje
Next Srbija u Indiji ugovorila poslove vredne dva miliona evra

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Izgubili 36% vrednosti svojih bitcoina nakon hakerskog napada

Finansijska platforma Bitfinex obavestila je svoje korisnike da će zbog hakerskog napada svi podjednako podeliti gubitak, koji se procenjuje na desetine miliona dolara.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Ulagači na oprezu, dolar pod pritiskom

Na azijskim berzama u četvrtak se trguje mirno, kao i na Wall Streetu dan pre, jer nema vesti koje bi mogle značajnije pokrenuti tržišta, dok je dolar pod pritiskom zbog spekulacija da

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Indeksi zabeležili skok

Na Wall Streetu su u sredu cene akcija porasle, zahvaljujući dobrim ekonomskim pokazateljima i uverenju ulagača da američka centralna banka neće ove godine povećati kamate.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply