Beogradska berza: Metalac na novom godišnjem maksimumu

Beogradska berza: Metalac na novom godišnjem maksimumu

Jučerašnji trgovački dan protekao je u apsolutnoj dominaciji akcija Naftne industrije Srbije (NIIS), koje su u velikoj meri doprinele ukupnom prometu od 50,3 miliona RSD (0,4 miliona EUR). Indeks Belex15 oporavio se 0,6% na 735 poena.

NIS je zabeležio promet od 46,4 miliona RSD na ceni od 720 RSD, koja se u toku trgovanja kretala u rasponu od 719 do 725 RSD. Kompanija Sojaprotein (SJPT) dodatno je oslabila 4,4% na 306 RSD, uz promet od 0,4 miliona RSD. Energoprojekt holding (ENHL) je blago pao na 1.130 RSD uz minimalan promet. Fitofarmacija (FITO) registrovala je skromno trgovanje uz rast cene od 1,8% na 2.750 RSD. Rast cene na 1.420 RSD ostvario je i Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) uz promet od 0,7 miliona RSD. Metalac (MTLC) je predvodio dobitnike sa 6% rasta vrednosti na 2.120 RSD uz realizaciju od 0,4 miliona RSD, što je najviši godišnji nivo.

Nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Oko 50 banaka pregovara o selidbi iz Velike Britanije zbog Brexita
Next Wall Street: Komplikacije oko porezne reforme spustile indekse

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Iščekivanje Yellen, akcije rudarskog i energetskog sektora u padu

Trgovanje na azijskim berzama bilo je mešovito u četvrtak jer su investitori oprezni pred simpozijum Fed-a u Džekson Holu, koji će početi kasnije u toku dana.

Evropske berze zabeležile znatni rast

Na evropskim berzama najvažniji indeksi su u sredu prepodne znatnije ojačali, poduprti dobitcima akcija proizvođača sirovina zahvaljujući višim cenama metala, dok investitori s nestrpljenjem očekuju podatke o bruto domaćem proizvodu (BDP) evrozone.

Najvažnije vesti 0 Comments

Šta će biti sa švajcarskom valutom u bliskoj budućnosti?

Poslednjih mesec dana švajcarska valuta slabi u odnosu na evro i ostale valute vezane uz evro.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply