Beogradska berza: Metalac na novom godišnjem maksimumu

Beogradska berza: Metalac na novom godišnjem maksimumu

Jučerašnji trgovački dan protekao je u apsolutnoj dominaciji akcija Naftne industrije Srbije (NIIS), koje su u velikoj meri doprinele ukupnom prometu od 50,3 miliona RSD (0,4 miliona EUR). Indeks Belex15 oporavio se 0,6% na 735 poena.

NIS je zabeležio promet od 46,4 miliona RSD na ceni od 720 RSD, koja se u toku trgovanja kretala u rasponu od 719 do 725 RSD. Kompanija Sojaprotein (SJPT) dodatno je oslabila 4,4% na 306 RSD, uz promet od 0,4 miliona RSD. Energoprojekt holding (ENHL) je blago pao na 1.130 RSD uz minimalan promet. Fitofarmacija (FITO) registrovala je skromno trgovanje uz rast cene od 1,8% na 2.750 RSD. Rast cene na 1.420 RSD ostvario je i Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) uz promet od 0,7 miliona RSD. Metalac (MTLC) je predvodio dobitnike sa 6% rasta vrednosti na 2.120 RSD uz realizaciju od 0,4 miliona RSD, što je najviši godišnji nivo.

Nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Oko 50 banaka pregovara o selidbi iz Velike Britanije zbog Brexita
Next Wall Street: Komplikacije oko porezne reforme spustile indekse

You might also like

Evropske berze: Akcije pale na početku nedelje

Na evropskim berzama u ponedeljak ujutro cene akcija su pale, kao i na azijskim tržištima, jer se ulagači plaše da bi politike predsednika Donalda Trumpa mogle destabiliziovati finansijska tržišta.

Društvo 0 Comments

Cena električne energije porasla 300 odsto u ovoj nedelji

Električna energija je na berzama dostigla istorijske vrednosti i njena cena se za samo nekoliko ledenih dana utrostručila. Sa 50 evra koliko je megavat koštao na berzi krajem prošle nedelje,

Wall Street: Tehnološki sektor i vesti iz Južnokineskog mora pritisnuli indekse

Cene akcija na američkim berzama u petak su zabeležile uglavnom negativan smer, predvođene tehnološkim sektorom.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply