Deutsche Telekom podigao procenu zarade, investicije rekordne

Deutsche Telekom podigao procenu zarade, investicije rekordne

Deutsche Telekom (DT) je u trećem tromesečju ostvario prilagođenu neto dobit od 1,2 milijarde evra ili 19,6 posto više nego u istom razdoblju lani, a zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima Uprava te telekom kompanije podigla je procenu ovogodišnje zarade, već drugi put ove godine.

Prihodi DT-a porasli su u trećem ovogodišnjem tromesečju za 0,8 posto, na 18,3 milijardi evra. Istovremeno je prilagođena EBITDA uvećana 3,3 posto, na 5,7 milijardi evra.

Uprava kompanije podigla je procenu EBITDA-e za celu godinu u raspon od 22,4 do 22,5 milijardi dolara. Početkom godine kompanije je procenjivala EBITDA-u u visini od 22,2 milijarde evra, a u avgustu je procenu podigla na 22,3 milijarde.

“DT nastavlja da beleži snažan rast i zbog toga smo revidirali na više našu procenu ovogodišnje zarade već drugi put ove godine. To je omogućio uzlet poslovanja u SAD-u i pozitivni trendovi u našim evropskim podružnicama”, izjavio je Tim Hoettges, izvršni direktor DT-a.

Ipak, neto dobit pala je u trećem tromesečju za 52 posto na godišnjem nivou, na 509 milijuna evra, a Uprava navodi da je taj pad posledica niza posebnih činilaca.

Od početka godine do kraja septembra ta najveća evropska telekomunikaciona kompanija investirala je rekordne 9,2 milijarde evra, 12,2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

Samo u trećem tromesečju investicije su porasle 9,6 posto, premašivši 3 milijarde evra. Do kraja godine očekuje se da dostignu 12 milijardi evra.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Ana Brnabić: Biće povećan neoporezivi deo zarade
Next Sve teže iznajmiti nekretninu u Nemačkoj, cene najma podigle se u nebo

You might also like

Kompanije 0 Comments

Reckitt Benckiser želi da preuzime Mead Johnsona

Britanski prozvođač robe široke potrošnje Reckitt Benckiser pregovara o preuzimanju američkog proizvođača hrane za novorođenčad Mead Johnsona, objavile su nedavno dve kompanije.

Industrija 0 Comments

Fiat ostaje u Kragujevcu, potpisan novi kolektivni ugovo

U Kragujevcu potpisan novi kolektivni ugovor koji će važiti u naredne tri godine.

Kompanije 0 Comments

Dmitry Medvedev: Rusija razmišlja da smanji poreze

Ruska vlada razmatra smanjenje poreskog opterećenja za mešovita preduzeća u energetskom sektoru koja su osnovali ruski i strani ulagači,  izjavio je ruski premijer Dmitry Medvedev.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply