Deutsche Telekom podigao procenu zarade, investicije rekordne

Deutsche Telekom podigao procenu zarade, investicije rekordne

Deutsche Telekom (DT) je u trećem tromesečju ostvario prilagođenu neto dobit od 1,2 milijarde evra ili 19,6 posto više nego u istom razdoblju lani, a zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima Uprava te telekom kompanije podigla je procenu ovogodišnje zarade, već drugi put ove godine.

Prihodi DT-a porasli su u trećem ovogodišnjem tromesečju za 0,8 posto, na 18,3 milijardi evra. Istovremeno je prilagođena EBITDA uvećana 3,3 posto, na 5,7 milijardi evra.

Uprava kompanije podigla je procenu EBITDA-e za celu godinu u raspon od 22,4 do 22,5 milijardi dolara. Početkom godine kompanije je procenjivala EBITDA-u u visini od 22,2 milijarde evra, a u avgustu je procenu podigla na 22,3 milijarde.

“DT nastavlja da beleži snažan rast i zbog toga smo revidirali na više našu procenu ovogodišnje zarade već drugi put ove godine. To je omogućio uzlet poslovanja u SAD-u i pozitivni trendovi u našim evropskim podružnicama”, izjavio je Tim Hoettges, izvršni direktor DT-a.

Ipak, neto dobit pala je u trećem tromesečju za 52 posto na godišnjem nivou, na 509 milijuna evra, a Uprava navodi da je taj pad posledica niza posebnih činilaca.

Od početka godine do kraja septembra ta najveća evropska telekomunikaciona kompanija investirala je rekordne 9,2 milijarde evra, 12,2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

Samo u trećem tromesečju investicije su porasle 9,6 posto, premašivši 3 milijarde evra. Do kraja godine očekuje se da dostignu 12 milijardi evra.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Ana Brnabić: Biće povećan neoporezivi deo zarade
Next Sve teže iznajmiti nekretninu u Nemačkoj, cene najma podigle se u nebo

You might also like

Kompanije 0 Comments

Miodrag Kostić kupio Alpha banku

Kompanija MK grupa, Miodraga Kostića je, nakon dobijanja svih odobrenja regulatornih tela, postigla dogovor o kupovini grčke Alpha banke u Srbiji, .

Kompanije 2 Comments

Skupština AIK-a odobrila novu dividendu

Vanredna skupština akcionara AIK banke, održana 2. septembra, usvojila je sve tačke dnevnog reda, uključujući i odluku o isplati dividende.

Kompanije 0 Comments

SAD: Skok prodaje flaširane vode, gazirani sokovi prvi put u padu

Amerikanci su, nakon decenija rasta potrošnje flaširane vode prvi put u 2016. popili više takve vode nego gaziranih napitaka.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply