Srbija među 5.000 turističkih destinacija na sajmu u Londonu

Srbija među 5.000 turističkih destinacija na sajmu u Londonu

Srbija se i ove godine predstavlja, rame uz rame sa 5.000 svetskih turističkih destinacija, na svetskom sajmu turizma World Travel Market, koji se održava od 6. do 8. novembra u Londonu, saopštila je Turistička organizacija Srbije.

Ovaj vodeći poslovni sajam globalne turističke industrije generiše više od 2,8 hiljada milijardi funti vrednosti poslovnih ugovora i već 37 godina privlači ljude iz svetske turističke privrede.

Predstavnici najvećih svetskih turoperatora, kao što su Regent Holidays iz Velike Britanije, Travel the Unknown, Exodus i Thomas Cook, pokazali su veliko interesovanje za Srbiju kao turističku destinaciju, navedeno je u saopštenju.

O pažnji koju je privukla turistička ponuda Srbije svedoči i činjenica da je direktorka TOS-a Marija Labović već prvog dana sajma dala intervju Travel Channel-u, a zakazani su i intervjui sa velikim medijskim kućama poput magazina Travel Weekly, Food and Travel magazine, Sailing Travel Magazine i televiziji BBC, National Geographic, itd, dodaje se.

Celokupnu turističku ponudu na štandu TOS-a predstavili su globalnim turističkim profesionalcima – Atomska banja, JP za razvoj planinskog turizma Stara planina, MK Mountain Resort, Life Design Hotel, turoperatori Serbia tour operator, Glob Metropoliten Tours, Omni tours, Turistička organizacija Novi Sad, Turistička organizacija Vojvodine i Turistička organizacija Beograda, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Turistička agencija Srbije nedavno je tražila i PR partnera za tržište Velike Britanije, a najbolju ponudu dala je londonska agencija Millennium Public Relations. Za usluge za odnose sa javnošću britanska agencija dobiće 25.800 funti (3,4 miliona dinara).

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous IPO naredne godine napokon stiže na Beogradsku berzu
Next Nouriel Roubini: Bitcoin je špekulativni mehur koji će eksplodirati

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Turizam obara rekorde, Beograd druga najbezbednija destinacija u Evropi

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je izjavio u subotu da je u Srbiji u prvih pet meseci ove godine povećan broj turista za 13 odsto, kao i da je

Usluge 0 Comments

Letnji red letenja na Aerodromu “Nikola Tesla” od sutra

Letnji red letenja na Aerodromu “Nikola Tesla” počeće da se primenjuje od sutra, 26. marta i trajaće do 28. oktobra.

Tema dana 0 Comments

Međunarodni sajam turizma u Beogradu, popusti na aranžmane od pet do 50 odsto

Na Beogradskom sajmu danas je otvoren Međunarodni sajam turizma, na kojem će se do 26. februara predstaviti 1.100 izlagača iz 56 zemalja.  Prvi put turističku ponudu na sajmu čiji je

1 Comment

  1. Halo Travel
    November 10, 19:24 Reply
    Imamo potencijal da napredujemo jos vise u turizmu ali kao drzava moramo izdvojiti vise novca.

Leave a Reply