Nouriel Roubini: Bitcoin je špekulativni mehur koji će eksplodirati

Nouriel Roubini: Bitcoin je špekulativni mehur koji će eksplodirati

Kriptovaluta bitcoin je izuzetno špekulativni mehur koji će na kraju eksplodirati, upozorava poznati ekonomista Nouriel Roubini, poznatiji kao “dr Propast”.

“Prema mom mišljenju, imamo gigantski špekulativni mehur koji se odnosi na bitkoin, koji niti je ozbiljan način plaćanja niti je dobra oaza investitorima za očuvanje vrednosti kapitala”, izjavio je američki ekonomista za Business insider.

Kako objašnjava, “bitcoin se hrani samim sobom” i zato nema bilo kakvih osnova da cena te digitalne valute dostiže tako visok nivo.

Cena te virtuelne valute je proteklog vikenda uzletela na 7.600 dolara, ojačavši u proteklih deset meseci za 750 procenata.

Bitcoinom se danas trgovalo po ceni od 7.380 dolara.

“Štaviše, bitcoin koriste kriminalci za svoje poslove u ‘sivoj zoni’. Verujem da će sve više država početi da proglašava trgovanje kriptovalutom nezakonitim kao što je to učinila Kina”, izjavio je Nouriel Roubini, dodajući da će novi propisi biti usvojeni.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Srbija među 5.000 turističkih destinacija na sajmu u Londonu
Next Ivica Dačić: Srbija posvećena članstvu u EU ali i saradnji s drugim partnerima

You might also like

Wall Street: Indeksi rastu, Amazon u plusu

Na Wall Streetu su u ponedeljak cene akcijaa porasle, nakon prošlonedeljnog pada, zahvaljujući jačanju finansijskog sektora i nadi ulagača da bi slabljenje dolara moglo pozitivno uticati na američke izvoznike.

Dinar nastavlja pad, kurs 118,99

Dinar će danas, treći dan uzastopno, oslabiti prema evru za 0,2 odsto u odnosu na juče i zvanični srednji kurs iznosiće 118,9881 dinar za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Evropske berze: Stagnacija berzanskih indeksa

Na evropskim berzama u četvrtak ujutro indeksi stagniraju jer su akcije vazduhoplovnih prevoznika pod pritiskom, dok kompanije iz drugih sektora objavljuju bolje nego što se očekivalo poslovne rezultate.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply