Alkaloid: Rast profita od 9% u prvih devet meseci 2017.

Alkaloid: Rast profita od 9% u prvih devet meseci 2017.

Kako je saopšteno iz kompanije, u prvih devet meseci ove godine ukupna konsolidovana prodaja iznosila je 107,9 mil EUR, što predstavlja povećanje za 8% u odnosu na isti period 2016.

Konsolidovana prodaja na domaćem tržištu porasla je za 6%, dok je ukupni konsolidovani izvoz kompanije povećan za 9%. Od ukupne konsolidovane prodaje 39% realizovano je na domaćem, a 61% na inostranim tržištima.

Najbolju prodaju ostvaruju proizvodi iz segmenta farmacije – 84%, gde OTC lekovi zauzimaju 21%, lekovi za kardiovaskularna oboljenja 17%, a antibiotici i lekovi za neurološka oboljenja po 13%. Sektor hemije, kozmetike i bilja u ukupnoj konsolidovanoj prodaji učestvuje sa 16%.

Konsolidovana dobit kompanije, pre odbijanja kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), iznosi 16,5 mil EUR i povećana je za 11%, dok je konsolidovani neto profit veći za 9% i iznosi 9 mil EUR.

Ukupna ulaganja u dugoročna sredstva za period januar-septembar 2017. iznose 8,4 mil EUR, navodi se u saopštenju Alkaloida.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Wall Street: Indeksi postigli novi rekord
Next Azijske berze zabeležile manji rast, dolar bez promene

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kriza Agrokora srušila četiri ozbiljne kompanije

Dok je javnost bila zabavljena povratkom Ante Todorića u Hrvatsku, Trgovački sud u Zagrebu isti je dan na e-oglasnoj tabli objavio tablice osporenih potraživanja u predstečajnom postupku za kompaniju Granolio, ali i

Kompanije 1Comments

Mali akcionari AIK banke kritikuju način preuzimanja od strane MK Groupe

Većinski vlasnik akcija AIK banke, MK Group, izvršila je prinudni otkup udela manjinskih akcionara. Način otkupa i ponašanje sudova izazvali su kritike malih akcionara te finansijske institucije.

Kompanije 0 Comments

Ericsson: Gubitak u drugom kvartalu 120 miliona dolara

Akcije švedskog proizvođača telekomunikacione opreme “Ericsson”-a pale su za deset odsto, nakon što su prijavili kvartalni gubitak i pad prodaje od 8 odsto.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply