Očekuje se ukadanje viza građanima Srbije za UAE

Očekuje se ukadanje viza građanima Srbije za UAE

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, održao je tokom učešća na Sir Bani Jas Forumu u Abu Dabiju bilateralni sastanak sa ministrom inostranih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Abdulahom bin Zajedom Al Nahjanom, saopštilo je srpsko resorno ministarstvo.

U razgovoru je obostrano konstatovan visok nivo bilateralnih odnosa i saradnje i dogovoreno njihovo dalje jačanje i unapređivanje. Dogovoren je i nastavak rada na pripremi za potpisivanje više sporazuma iz bilateralne sfere.

Ministar inostranih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su odlukom Vlade Republike Srbije ukinute vize za državljane njegove zemlje i podvukao da će u kratkom roku ovo pitanje biti rešeno i sa njihove strane kako bi se ukinule vize i za građane Srbije za ulazak u UAE.

Na kraju sastanka potpisan je Memorandum o razumevanju o osnivanju Mešovitog komiteta za konzularna pitanja.

Ministar Dačić je uputio poziv šeiku Abdulahu bin Zajedu da poseti Srbiju iduće godine, što je prihvatio sa velikim zadovoljstvo, dodaje se.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Od ponedeljka penzionerima pomoć po 5.000 dinara
Next Azijske berze pale na početku nedelje

You might also like

Društvo 0 Comments

Donald Trump ukida lutriju za Zelenu kartu

Američki predsednik Donald Trump je najavio da će ukinuti lutriju na kojoj stranci mogu da dobiju zelenu kartu za boravak u Sjedinjenim Američkim Državama.

Politika 1Comments

Nikolić otkazao odlazak na Kosovo i Metohiju za Badnji dan

Predsednik Tomislav Nikolić otkazao je odlazak na Kosovo i Metohiju, gde je u Štrpcu trebalo da provede Badnji dan, saznaju “Novosti”.

Društvo 0 Comments

Zoran Martinović: Na evidenciji NSZ oko 620.000 ljudi

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović izjavio je da je na evidenciji NSZ oko 620.000 nezaposlenih ljudi.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply