Fresenius: Još jedan solidan kvartal, potvrđena očekivanja za celu godinu

Fresenius: Još jedan solidan kvartal, potvrđena očekivanja za celu godinu

Nemačka zdravstvena grupacija Fresenius objavila je još jedan solidan kvartal, uz rast poslovanja u svim poslovnim segmentima.

Prihod ostvaren u ovom tromesečju iznosio je 8,3 milijarde EUR, i porastao je 12% u odnosu na isti period prethodne godine, dok je operativna dobit iznosila 1,13 milijardi EUR, 5% iznad prošlogodišnje.

Neto dobit je porasla 4% u odnosu na isti kvartal 2016, na 396 miliona EUR. Na devetomesečnom nivou, ukupan prihod ostvario je rast od 16% na 25,2 milijarde EUR, dok je operativna dobit registrovala skok od 15% na 3,5 miliona EUR.Neto dobit u tri ovogodišnja kvartala viša je za 17% i iznosi 1,3 miliona EUR.

Fresenius Medical Care, deo grupacije koji pruža usluge dijalize, uvećao je neto dobit na 309 miliona EUR, dok je prihod porastao 3% na 4,3 milijarde EUR.

Fresenius grupa je potvrdila očekivanja za celu 2017. godinu, u kojoj se planira rast prihoda u rasponu od 15-17%, odnosno uvećanje neto dobiti između 19-21%.

Na jučerašnjem trgovanju, akcije Fresenius-a registrovale su pad od 1,9% na 69,3 EUR, dok od početka godine beleže negativnu korekciju od 6,7%.

Izvor: GdeInvestirati/Reuters, Wisebroker
Previous Dobit Plantaža oko 320.000 evra
Next Centralna banka Engleske podigla referentnu kamatnu stopu, oštar pad funte

You might also like

Kompanije 0 Comments

Imovina IMK 14. oktobar iz Kruševca na prodaju

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je danas prodaju imovine Industrije mašina i komponenata (IMK) “14. oktobar” iz Kruševca, u stečaju.

Google prošle godine bogato nagradio developere i istražitelje

Google je javnosti objavio rezultate svog već dobro poznatog programa Vulnerability Rewards Program.

Transport 0 Comments

Vokswagen kaženjen sa milijardu evra

Kompanija Volkswagen objavila je danas da je nemački sud naložio da plate kaznu od milijardu evra zbog skandala sa softverom koji kontroliše emisiju gasova kod dizelskih automobila.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply