Fresenius: Još jedan solidan kvartal, potvrđena očekivanja za celu godinu

Fresenius: Još jedan solidan kvartal, potvrđena očekivanja za celu godinu

Nemačka zdravstvena grupacija Fresenius objavila je još jedan solidan kvartal, uz rast poslovanja u svim poslovnim segmentima.

Prihod ostvaren u ovom tromesečju iznosio je 8,3 milijarde EUR, i porastao je 12% u odnosu na isti period prethodne godine, dok je operativna dobit iznosila 1,13 milijardi EUR, 5% iznad prošlogodišnje.

Neto dobit je porasla 4% u odnosu na isti kvartal 2016, na 396 miliona EUR. Na devetomesečnom nivou, ukupan prihod ostvario je rast od 16% na 25,2 milijarde EUR, dok je operativna dobit registrovala skok od 15% na 3,5 miliona EUR.Neto dobit u tri ovogodišnja kvartala viša je za 17% i iznosi 1,3 miliona EUR.

Fresenius Medical Care, deo grupacije koji pruža usluge dijalize, uvećao je neto dobit na 309 miliona EUR, dok je prihod porastao 3% na 4,3 milijarde EUR.

Fresenius grupa je potvrdila očekivanja za celu 2017. godinu, u kojoj se planira rast prihoda u rasponu od 15-17%, odnosno uvećanje neto dobiti između 19-21%.

Na jučerašnjem trgovanju, akcije Fresenius-a registrovale su pad od 1,9% na 69,3 EUR, dok od početka godine beleže negativnu korekciju od 6,7%.

Izvor: GdeInvestirati/Reuters, Wisebroker
Previous Dobit Plantaža oko 320.000 evra
Next Centralna banka Engleske podigla referentnu kamatnu stopu, oštar pad funte

You might also like

Kompanije 0 Comments

Raste prihod od turizma

Prihod od turizma u prvim mesecima ove godine uvećan je za 20 procenata, izjavio je danas direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Kompanije 0 Comments

Sporazum o smanjenju proizvodnje nafte produžen do kraja 2018.

Ministri članica OPEC dogovorili su se da važenje sporazuma o smanjenju obima proizvodnje nafte bude produženo do kraja 2018. godine, rekao je ministar za naftu i plin Omana Muhamed Hamad

Zdravlje 1Comments

Otvaranje ponuda za Galeniku, šta dalje?

Da li su tri ponuđača, koja se utrkuju za 25 odsto udela u Galenici, ispravila manjkavosti u dokumentaciji, biće poznato sutra kad budu ponovo otvorene njihove ponude, a ubrzo zatim

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply