Nikon zatvara fabriku u Kini

Nikon zatvara fabriku u Kini

Poznati proizvođač fotografskih aparata, Nikon zatvoriće svoju farbiku u Kini.

Reč je o pogonu u provinciji Jiangs na istočnoj obali te azijske države. Fabrika je otvorena 2002. godine, i zapošljavala je 2.500 radnika.

Radili su na proizvodnji entry-level kompaktnim digitalnim fotoaparatima i još nekim delovima za Single Lens Reflex (SLR) fotoaparate.

Razlog za zatvaranje pogona krije se u činjenici da se korisnici sve češće umesto entry-level kompaktnih digitalnih fotoaparata odlučuju na kupovinu smartfona, koji razvojem tehnologije imaju sve bolje kamere.

Prema preliminarnim podacima, kompanija će do kraja ove fiskalne godine zabeležiti pad prodaje fotografskih aparata za 28 odsto.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Ana Brnabić: Suficit od 80 milijardi dinara
Next Otvaranje Lidla sve bliže

You might also like

Kompanije 0 Comments

Završen otkup akcija Fabrike ulja Sunce iz Sombora

Pančevačko preduzeće Komak-pan je kroz javnu ponudu otkupilo nešto više od 21% udela u somborskoj uljari Sunce, pa po završetku procesa ima vlasništvo nad 69,44% ukupne emisije vrednosnih papira.

Kompanije 0 Comments

Wizz Air uveo četiri nove linije iz Beograda

Low cost avio kompanija Wizz Air ove sedmice je uveo četiri nove linije iz Beograda – do Fridrihshafena, Nirnberga, Hanovera i Malte.

Kompanije 0 Comments

Francuska zabranjuje eksploataciju nafte i gasa

Francuska vlada će prestati sa izdavanjem novih licenci za eksploataciju nafte i gasa u kontinentalnoj Francuskoj i na svojim teritorijama u inostranstvu, izjavio je danas francuski ministar za zaštitu životne

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply