Gradnja TE-TO Pančevo počinje u drugom kvartalu 2018. godine

Gradnja TE-TO Pančevo počinje u drugom kvartalu 2018. godine

Aleksandar Varnavski, direktor kompanije Termoelektrana-toplana Pančevo, i Ji Ksiaorong, predsednik holdinga Shanghai electric group, potpisali su ugovor o izgradnji pančevačke termoelektrane vredne 180 miliona EUR.

Početak gradnje planiran je za drugi kvartal 2018. godine, a završetak i puštanje u rad za kraj 2019. Kiril Tjurdenjev, generalni direktor kompanije NIS (NIIS), objasnio je da je izgradnja TE-TO u Pančevu projekat koji predstavlja još jedan garant energetske stabilnosti Srbije.

Sigurnost u snabdevanju električnom i toplotnom energijom rafinerije u Pančevu, kao i dodatne količine električne energije koje ćemo plasirati na tržište, obezbediće neophodnu energetsku sigurnost građanima ove zemlje – istakao je Tjurdenjev.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Beogradska berza: Slab promet, akcije Aerodroma dominirale
Next Aerodrom Nikola Tesla: Produžen rok za dostavljanje nacrta ugovora o koncesiji

You might also like

Turizam 0 Comments

Sporazum Air Serbia i Montenegro Airlines o kod-šer saradnji

Srpska nacionalna avio-kompanija Air Serbia i nacionalni avio-prevoznik Crne Gore Montenegro Airlines zaključili su u četvrtak sporazum o kod-šer saradnji koji će omogućiti putnicima bolju povezanost na putovanjima između Evrope,

Kompanije 0 Comments

T-Mobile: Rezultati prevazišli očekivanja, akcije pale

Američki mobilni operater T-mobile, koji je u većinskom vlasništvu nemačkog Deutsche Telekoma, objavio je odlične rezultate poslovanja u drugom kvartalu tekuće godine, koji su daleko prevazišli očekivanja tržišta.

Kompanije 0 Comments

Banini u martu na prodaji, zainteresovano više kupaca

Privredni sud u Zrenjaninu doneo je odluku da se imovina fabrike konditorskih proizvoda “Banini” iz Kikinde 23. marta ponudi na prodaju po početnoj ceni od 15 miliona evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply