Beogradski investicioni dani 9. i 10. novembra

Beogradski investicioni dani 9. i 10. novembra

Beogradski investicioni dani biće organizovani 9. i 10. novembra u sprskoj prestonici i oni bi trebalo da, usled dobrog privrednog ambijenta koji je stvoren u Srbiji, rezultiraju konkretnim investicijama i projektima, poručio je pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević, a prenosi Beoinfo.

“Do sada imamo više od 500 prijavljenih privrednika iz zemlje i inostranstva. Želimo da regionalna saradnja, ekonomija i privreda budu teme koje će nas spajati. Zbog toga će centralni panel na ovom forumu biti panel gradonačelnika regiona, a njemu će osim gradonačelnika Beograda prisustvovati i gradonačelnici Tirane, Podgorice, Zagreba, Ljubljane, Sarajeva, Banjaluke. Suština je da glavni gradovi, koji po statistici predstavljaju između 30 i 40% bruto društvenog proizvoda jedne zemlje, budu glavni pokretači dobre, buduće saradnje”, objasnio je Milosavljević i dodao da će Beogradske investicione dane otvoriti premijerka Srbije Ana Brnabić.

Milosavljevć je podsetio da je ovaj forum uspostavljen pre tri godine, te da nije suština da on bude protokolarni, već radni forum. To je mesto, naveo je on, gde će se okupiti brojne institucije i gde će privrednici u saradnji sa predstavnicima grada i države na sastancima direktno dogovarati projekte, ali i dobiti jasne informacije šta se dešava u jednom gradu, odnosno državi.

“Beogradski portfolio je vredan deset milijardi evra, i to znači da investicije treba da unaprede celokupan privredni ambijent i pruže mogućnost rasta bruto društvenog proizvoda, da poboljšaju tendenciju smanjenja nezaposlenosti i da idu ka zdravom ekonomskom oporavku kako Beograda tako i države. Stavljen je akcenat na velike infrastrukturne projekte, ali i na razvoj malih i srednjih preduzeća i to zbog toga što jedni projekti povlače druge. Zbog toga je i bitno da se prave veliki sistemi koji treba da budu pokretač malim preduzećima, a ona bi onda trebalo da budu glavni dobavljači velikim kompanijama. To je naša politika povezivanja malih i srednjih preduzeća sa velikim, infrastrukturnim, razvojnim projektima sa jedne strane, i velikim kompanijama koje dolaze sa druge strane”, naglasio je Milosavljević.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Otvaranje Lidla sve bliže
Next Shinzo Abe ponovo izabran za japanskog premijera

You might also like

Društvo 0 Comments

Najbogatiji žitelj Srbije zarađivao 170.000 evra mesečno

Poreska uprava evidentirala 19.887 građana koji su lane zaradili više od 2,2 miliona dinara.

Društvo 0 Comments

Srbija i Grad Beograd na sudu zbog rušenja objekata u naselju Savamala

Vlasnici lokala, čije su objekte u Hercegovačkoj ulici bagerima u noći 25. aprila porušili za sada nepoznati počinioci pod fantomkama, najavili su da će tužiti državu Srbiju i Grad Beograd.

Društvo 0 Comments

Vlada Srbije odobrila 3 milijarde dinara za isplatu otpremnina železničarima

Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela Rešenje o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja za 2016. godinu za Železnice Srbije ad, Infrastrukturu železnice Srbije i Srbija Kargo,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply