Penzije veće za 5 odsto od 1. januara

Penzije veće za 5 odsto od 1. januara

Penzioneri u Srbiji će u narednih deset dana dobiti jednokratnu podršku od 5.000 dinara, a od 1. januara penzije će im biti veće za 5 odsto, rekla je premijer Srbije Ana Brnabić.

Brnabićeva je novinarima u Centru “Sava” rekla da će nakon povećanja od 5 odsto, 90 odsto penzionera imati penzije veće nego pre 2014. godine.

Ona je navela da će od iduće godine, kada se učešće u BDP-u svede na 11 odsto, moći da se počne sa usklađivanjem penzija dva puta godišnje.

Brnabićeva je prisustvovala predstavljanju personalizovane senior kartice, koju grad Beograd uvodi od 1. novembra, a kojom će penzioneri moći da ostvare uštede prilikom kupovine, kao i da posredstvom nje dobiju informaciju o popustima koje grad nudi penzionerima.

Izvor: GdeInvestirati/Srna
Previous Crna Gora: Prosečna plata u septembru 511 evra
Next Wall Street: Indeksi skliznuli s rekordnih nivoa

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Nemačka berza konačno dobila podršku akcionara za spajanje sa Londonskom berzom

Deutsche Boerse je konačno uspela da dobije potrebnu podršku akcionara za planirano spajanje sa Londonskom berzanskom grupom (LSE).

Društvo 0 Comments

Anketa Udruženja sindikata penzionera: Podižu kredite, još niži životni standard

Obimna anonimna anketa Udruženja sindikata penzionera Srbije o uticaju smanjenja penzija na svakodnevni život pokazuje ogorčenost najstarijih građana, koji u 63% slučajeva izdržavaju članove svoje porodice.

Najvažnije vesti 0 Comments

Turkish Airlines zainteresovan za Croatia airlines

Turkish airlines bi mogla biti zainteresovana za Croatia airlines ako se proceni da je reč o za nju dobra poslovna prilika, izjavio je Abdulkerim Cay jedan od vodećih menadžera avio turske

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply