Više od 120 hedge fondova orijentisano isključivo na bitcoin

Više od 120 hedge fondova orijentisano isključivo na bitcoin

Prema podacima analitičke kompanije Autonomous Next do kojih je došao CNBC, broj fondova koji investiraju u digitalnu imovinu poput bitcoina porastao je na 124.

Autonomous Next procenjuje da kripto-fondovi imaju oko 2,3 milijarde dolara imovine kojom upravljaju, piše CNBC. Od početka godine pokrenuto je više od 90 fondova koji investiraju u digitalnu imovinu poput bitcoina. Podaci pokazuju kako najveći deo ovih fondova, njih 37 odsto, koristi venture-capital strategije i oni drže oko 1,1 milijardu dolara pod upravljanjem. Fondovi koji su fokusirani na trgovinu digitalnom imovinom imaju 32 odsto udela, odnosno oko 700 miliona dolara imovine pod upravljanjem.

I dok je nekolicina najmoćnijih investicionih bankara skeptična prema bitcoinu, sve više fond menadžera okreće se upravljanju digitalnom imovinom.

Jasno je da je ovogodišnji rast bitcoina i druge virtualne valute ethereuma privukao pažnju investitora koji vide potencijal u blockchain tehnologiji. Zagovornici blockchaina idu toliko daleko da tvrde kako bi ova tehnologija mogla promeniti svet onako kako je to učinio internet. Zato nekoliko najvećih banaka istražuje mogućnost razvoja blockchain projekata.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Personalizovane senior kartice za penzionere: Popusti od kulture do sahrane
Next Skok potrošačkih cena u Japanu

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Ana Brnabić: Brnabić: Do kraja godine plate i penzije će biti povećane

Premijerka Ana Brnabić kaže da će do kraja godine plate i penzije biti povećanje, uz uslov da se nastavi sadašnji rast privrede.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Ulagači suzdržani, dolar stabilan

Na azijskim berzama u petak se trguje oprezno, kao i prethodnih dana, jer su ulagači suzdržani nakon što je predsednik SAD-a Donald Trump poručio da razmatra uvođenje carina na uvoz automobila i

Beogradska berza: Belex oslabio drugi dan zaredom

Silazni trend na beogradskom tržištu kapitala u četvrtak je nastavljen, uz skroman promet akcija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply