Više od 120 hedge fondova orijentisano isključivo na bitcoin

Više od 120 hedge fondova orijentisano isključivo na bitcoin

Prema podacima analitičke kompanije Autonomous Next do kojih je došao CNBC, broj fondova koji investiraju u digitalnu imovinu poput bitcoina porastao je na 124.

Autonomous Next procenjuje da kripto-fondovi imaju oko 2,3 milijarde dolara imovine kojom upravljaju, piše CNBC. Od početka godine pokrenuto je više od 90 fondova koji investiraju u digitalnu imovinu poput bitcoina. Podaci pokazuju kako najveći deo ovih fondova, njih 37 odsto, koristi venture-capital strategije i oni drže oko 1,1 milijardu dolara pod upravljanjem. Fondovi koji su fokusirani na trgovinu digitalnom imovinom imaju 32 odsto udela, odnosno oko 700 miliona dolara imovine pod upravljanjem.

I dok je nekolicina najmoćnijih investicionih bankara skeptična prema bitcoinu, sve više fond menadžera okreće se upravljanju digitalnom imovinom.

Jasno je da je ovogodišnji rast bitcoina i druge virtualne valute ethereuma privukao pažnju investitora koji vide potencijal u blockchain tehnologiji. Zagovornici blockchaina idu toliko daleko da tvrde kako bi ova tehnologija mogla promeniti svet onako kako je to učinio internet. Zato nekoliko najvećih banaka istražuje mogućnost razvoja blockchain projekata.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Personalizovane senior kartice za penzionere: Popusti od kulture do sahrane
Next Skok potrošačkih cena u Japanu

You might also like

Wall Street: Indeksi pali zbog slabih poslovnih rezultata i jeftinije nafte

Na Wall Streetu su u ponedeljak cene akcija blago pale jer su ulagači oprezni zbog pada cena nafte i anemičnih kvartalnih poslovnih rezultata kompanija.

Najvažnije vesti 0 Comments

Gradi se stambeno-poslovni objekat “Skyline Belgrade”

Direktor projekta “Skyline Belgrade” Adir El Al rekao je da je to treći veliki objekat, koji ta kompanija gradi u Beogradu i to na prestižnoj lokaciji u Ulici kneza Miloša.

Makroekonomija 0 Comments

Javni dug Srbije u oktobru veći za 460 miliona evra

Na kraju oktobra 2016. godine javni dug Srbije iznosio je 24,59 milijardi evra, što je za 460 miliona više nego u septembru, prema upravo objavljenom Izveštaju Ministarstva finansija o tekućim

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply