Više od 120 hedge fondova orijentisano isključivo na bitcoin

Više od 120 hedge fondova orijentisano isključivo na bitcoin

Prema podacima analitičke kompanije Autonomous Next do kojih je došao CNBC, broj fondova koji investiraju u digitalnu imovinu poput bitcoina porastao je na 124.

Autonomous Next procenjuje da kripto-fondovi imaju oko 2,3 milijarde dolara imovine kojom upravljaju, piše CNBC. Od početka godine pokrenuto je više od 90 fondova koji investiraju u digitalnu imovinu poput bitcoina. Podaci pokazuju kako najveći deo ovih fondova, njih 37 odsto, koristi venture-capital strategije i oni drže oko 1,1 milijardu dolara pod upravljanjem. Fondovi koji su fokusirani na trgovinu digitalnom imovinom imaju 32 odsto udela, odnosno oko 700 miliona dolara imovine pod upravljanjem.

I dok je nekolicina najmoćnijih investicionih bankara skeptična prema bitcoinu, sve više fond menadžera okreće se upravljanju digitalnom imovinom.

Jasno je da je ovogodišnji rast bitcoina i druge virtualne valute ethereuma privukao pažnju investitora koji vide potencijal u blockchain tehnologiji. Zagovornici blockchaina idu toliko daleko da tvrde kako bi ova tehnologija mogla promeniti svet onako kako je to učinio internet. Zato nekoliko najvećih banaka istražuje mogućnost razvoja blockchain projekata.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Personalizovane senior kartice za penzionere: Popusti od kulture do sahrane
Next Skok potrošačkih cena u Japanu

You might also like

Društvo 0 Comments

Prosečna neto plata u Srbiji 47.814 dinara

Prosečna neto zarada u Srbiji u martu ove godine iznosila je 47.814 dinara i veća je nego u februaru nominalno za 1,8 odsto, a realno za 1,6 odsto, saopštio je

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze drugi dan u padu

Na evropskim berzama u četvrtak ujutro cene akcija blago su skliznule, drugi dan zaredom, a pod najvećim su pritiskom akcije u sektoru osiguranja.

Propala skoro polovina kriptovaluta

Veliki rast vrednosti Bitcoina i drugih kriptovaluta tokom 2017. godine je doveo do toga da mnoge kompanije uđu na ovo tržište, sa nadom da će se obogatiti preko noći.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply