Qatar Airways otpočinje letove na relaciji Sarajevo-Doha

Qatar Airways otpočinje letove na relaciji Sarajevo-Doha

Qatar Airways, jedna od najvećih i najrenomiranijih aviokompanija u svetu, od utorka, 31. oktobra otpočinje letove na relaciji Sarajevo-Doha.

Sletanje inauguralnog leta QR 293 na Međunarodni aerodrom Sarajevo predviđeno je u 11.00 sati, dok je polazak leta QR 294 iz Sarajeva za Dohu predviđen u 12.00 sati, potvrđeno je Feni sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Putnike će iz Dohe u Sarajevo i nazad prevoziti avion Airbus A320 koji ima 12 sedišta u poslovnoj i 132 sedišta u ekonomskoj klasi. Letovi su predviđeni četiri puta sedmično i to utorkom, sredom, petkom i nedeljom. Pored bogate gastronomske ponude, putnici će imati pristup vrhunskom sistemu zabave, koji nudi najnovija izdanja filmova, TV serija, muziku, igre, te brojne druge sadržaje.

– Vazduhoplovna veza između Sarajeva i Dohe znatno će olakšati putovanja u Katar sve većem broju državljana BiH koji žive i rade u toj zemlji. Pored jačanja poslovnih veza, uvođenjem leta Doha-Sarajevo značajno će se povećati broj turističkih poseta BiH. Konačno, ova linija će omogućiti putnicima iz Sarajeva da se sa samo jednim presedanjem kroz centar Qatar Airwaysa (Hamad International Airport) spoje sa više od 150 destinacija širom sveta, od Severne i Južne Amerike, Azije do daleke Australije – kazala je Feni potparolka Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić Arnaut.

Qatar Airways je nacionalna aviokompanija države Katar i jedna je od najbrže rastućih aviokompanija na svetu. Kompanija posluje 20 godina i poseduje najmlađu flotu na svetu te leti u više od 150 biznis i turističkih destinacija na šest kontinenata.

– Qatar Airways je već šesta aviokompanija koja je ove godine započela operacije sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, čime najveći aerodrom u BiH nastavlja impresivan rast na svim poljima, a što direktno doprinosi jačanju ekonomske slike Bosne i Hercegovine i razvoju turističkih potencijala, ali i omogućava našim građanima sve širi izbor kada su u pitanju evropske i svetske destinacije – kazala je Bagarić Arnaut.

Izvor: GdeInvestirati/Fena

Previous Wall Street: Rezultati Microsofta, Alphabeta i Amazona podigli indekse
Next Pad Madridske berze i akcija katalonskih banaka

You might also like

Kompanije 0 Comments

Renault-Nissan: Snažan skok prodaje vozila

Kompanija Renault-Nissan je saopštila da je tokom 2016. godine imala porast prodaje za skoro 17 odsto.

Kompanije 0 Comments

Knežević očekuje i nova zapošljavanja u Galenici

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da se očekuje da novi investitor daljim ulaganjem i angažovanjem vrlo brzo zaposli 2.000-2.500 ljudi u Galenici.

Banke i finansije 0 Comments

OTP preuzeo Vojvođansku banku za 125 miliona evra

Mađarska OTP banka kupila je u petak 100% vlasništva u Vojvođanskoj banci i NBG Leasingu za 125 miliona EUR, dok se zaključenje transakcije očekuje do kraja ove godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply