Neto dobit AD Plastika skočila 33,7 odsto

Neto dobit AD Plastika skočila 33,7 odsto

Neto dobit AD Plastika za prvih devet meseci ove godine iznosila je 41,7 miliona kuna, što je 33,7 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pokazuje izveštaj AD Plastika objavljen u četvrtak.

EBITDA je porasla za 18,2 posto, za šta je po oceni uprave najviše zaslužno povećanje proizvodne efikasnosti i racionalizacija troškova.

Predsednik Uprave AD Plastika, Marinko Došen, ocenjuje da se pozitivni trendovi u poslovanju uspešno nastavljaju. Napominje da je AD Plastik, uprkos nastavku jačanje kune u odnosu na evro, u prvih devet meseci ostvario rast poslovnih prihoda od 5,9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, i oni za to razdoblje iznose 779,5 miliona kuna.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous NBS: Kratkoročna i srednjoročna inflaciona očekivanja
Next Deutsche Bank: Dobit duplirana u trećem kvartalu

You might also like

Alphabet Inc uskoro pokreće YouTube TV

Kompanija Alphabet Inc. tokom narednih nekoliko meseci će na svojoj platformi YouTube pokrenuti novu uslugu koja će nuditi prenos sadržaja četiri vodeće američke televizijske mreže kao i kablovskih programa, najavila je u utorak

Agrobiznis 0 Comments

Petar Matijević: Cena mesa skočila, ali to nije kraj

Vlasnik Industrije mesa “Matijević” poručio je da iako je cena mesa skočila, to nije kraj jer je u ponudi manji broj svinja.

Kompanije 0 Comments

Pad prodaje i registracije automobila u Velikoj Britaniji

Prodaja automobila u Velikoj Britaniji potonula je u oktobru 2017, sedmi mesec uzastopno, usled razočaravajuće tražnje kupaca.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply