Neto dobit AD Plastika skočila 33,7 odsto

Neto dobit AD Plastika skočila 33,7 odsto

Neto dobit AD Plastika za prvih devet meseci ove godine iznosila je 41,7 miliona kuna, što je 33,7 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pokazuje izveštaj AD Plastika objavljen u četvrtak.

EBITDA je porasla za 18,2 posto, za šta je po oceni uprave najviše zaslužno povećanje proizvodne efikasnosti i racionalizacija troškova.

Predsednik Uprave AD Plastika, Marinko Došen, ocenjuje da se pozitivni trendovi u poslovanju uspešno nastavljaju. Napominje da je AD Plastik, uprkos nastavku jačanje kune u odnosu na evro, u prvih devet meseci ostvario rast poslovnih prihoda od 5,9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, i oni za to razdoblje iznose 779,5 miliona kuna.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous NBS: Kratkoročna i srednjoročna inflaciona očekivanja
Next Deutsche Bank: Dobit duplirana u trećem kvartalu

You might also like

Agrobiznis 0 Comments

Višnja obara rekord drugu nedelju zaredom

Protekle nedelje se na Veletržnici Beograd trgovalo sa ukupno 2.516 tona robe, najviše kupusom, koji je potisnuo paradajz sa prve pozicije po obimu trgovanja.

Banke i finansije 0 Comments

Proteklih 15 godina britanske banke platile kazne od 53 milijarde funti

Britanske banke izložene su različitim skandalima, uključujući manipulisanja na valutnim tržištima i referentnim kamatnim stopama, neprimerene prodaje proizvoda osiguranja kredita i složenih proizvoda zaštite povezanih s kamatnim stopama.

Kompanije 0 Comments

Agrana neće moći da preuzme više od 51% kompanije Sunoko

Austrijski proizvođač šećera, skroba i koncentrata od voća Agrana najverovatnije neće moći da kupi u potpunosti srpsku kompaniju Sunoko već samo 51%, ocenio je finansijski direktor koncerna Agrana Štefan Bitner.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply