Deutsche Bank: Dobit duplirana u trećem kvartalu

Deutsche Bank: Dobit duplirana u trećem kvartalu

Najveća nemačka banka, Deutsche Bank, objavila je rezultate poslovanja u trećem kvartalu.

Profitabilnost u ovom tromesečju značajno je uvećana zahvaljujući smanjenju troškova, a neto dobit iznosila je 649 miliona EUR, u poređenju sa 256 miliona EUR ostvarenih u istom periodu prethodne godine. Međutim, prihod je bio pogođen nepovoljnim tržišnim okruženjem i niskom kamatom, pa je u ovom kvartalu zabeležen pad u odnosu na prethodnu godinu od 10% na 6,8 milijardi EUR. Analitičari okupljeni oko Reuters-a predviđali su dobit na nivou od 281 milion EUR, dok je prihod koji je banka objavila ispod očekivanja od 6,84 milijarde EUR. Najveći negativan uticaj na prihode imao je segment investicionog bankarstva, čiji je prihod snižen za 23%, dok je samo trgovanje valutama i hartijama sa fiksnim prinosom palo 36%. Posmatrano u periodu januar – septembar, prihod je iznosio 20,7 milijardi EUR, 10% ispod prihoda registrovanih u istom periodu prošle godine, dok je neto dobit uvećana više od tri puta na 1,7 milijardi EUR. Banka je u poslednjih nekoliko godina bila pogođena slabijim profitom i pravnim problemima, povezanim sa prodajom hipotekarnih hartija od vrednosti. Takođe, u toku je i program restrukturiranja, koji uključuje integraciju komercijalne banke Postbank, koju je Deutsche Bank preuzela 2008. godine. Na jučerašnjem trgovanju, nakon objave rezultata, akcije Deutsche Bank skliznule su 0,9% na 14,4 EUR, dok od početka godine beleže pad od 6,5%.

Izvor: GdeInvestirati/CNBC, Wisebroker
Previous Neto dobit AD Plastika skočila 33,7 odsto
Next Mario Draghi: Privredi evrozone i dalje treba pomoć

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Skupština NIS-a odobrila raspodelu 25 odsto dobiti u dividende

Skupština akcionara Naftne industrije Srbije (NIIS) na IX redovnoj sednici donela je odluku o raspodeli dobiti za 2016. godinu, isplati dividendi i utvrđivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti društva.

Preduzetništvo 0 Comments

EFSE i Halkbanka najavljuju novih 10 miliona EUR kredita za mikro i mala preduzeća

Evropski fond za Jugoistočnu Evropu (EFSE) i Halkbank Beograd pripremaju još 10 miliona EUR kredita za mala preduzeća u Srbiji, saopšteno je iz EFSE.

Kompanije 0 Comments

Oppo smenio iPhone sa trona najprodavanijeg Kini

Iz Kine stižu prodajni rezultati pametnih telefona tokom 2016. godine, koje je objavila analitička kompanija Counterpoint Research, u čijim podacima stoji da Apple-ov iPhone po prvi put u poslednjih pet godina

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply