Lufthansa objavila pad kvartalnog profita

Lufthansa objavila pad kvartalnog profita

Nemački avioprevoznik Lufthansa saopštio je da je neto profit trećeg kvartala opao, navodeći rast troškova u poređenju sa prethodnom godinom, iako je premašio očekivanja analitičara.

Ostvaren neto profit u ovom tromesečju niži je za 17% i iznosi 1,18 milijardi EUR, ali je ipak iznad prognoze analitičara okupljenih oko Reuters-a, koji su predviđali ovaj pokazatelj na nivou od 1,03 milijardi EUR.

Ovaj pad proizašao je iz povećanja troškova zaposlenih u kvartalu nakon promena beneficija za kabinsku posadu.

Prihodi u trećem kvartalu porasli su za 11% na 9,81 milijardu EUR, delimično zahvaljujući konsolidaciji Brisel Airlines-a, dok je prilagođena operativna margina porasla na 15,5% sa 13%. Posmatrano na devetomesečnom nivou, Lufthansa je uvećala prihod 12,1% na 26,76 milijardi EUR, dok je prilagođena operativna dobit u periodu januar – septembar iznosila 2,6 milijardi EUR.

Aviokompanija je rekla da očekuje dodatni blagi pad jediničnih troškova u svojim putničkim avio-kompanijama u četvrtom kvartalu, isključujući efekte goriva i valuta. Takođe se očekuje da će troškovi penzija biti smanjeni za oko 1,1 milijardu EUR zahvaljujući ugovoru sa sindikatom pilota, što će pozitivno uticati na dobit u četvrtom kvartalu. Lufthansa je nedavno postigla dogovor o kupovini velikog dela nesolventnog lokalnog rivala Air Berlin-a i podnela je ponudu za preuzimanje dela operacija italijanskog avioprevoznika Alitalia.

Na jučerašnjem trgovanju akcije Lufthanse beležile su rast od 3,7% na 27,15 EUR, dok je vrednost akcija od početka godine uvećana za 121,2%.

Izvor: GdeInvestirati/MarketWatch, Wisebroker
Previous Prosečna plata u Srbiji u septembru 48.212 dinara
Next Dušan Vujović: Početnici u biznisu neće plaćati poreze u 2018.

You might also like

Industrija 0 Comments

Toshiba očekuje gubitak od gotovo milijardu dolara

Japanska kompanija Toshiba u ponedeljak je objavila da tokom ove poslovne godine očekuje neto gubitak od gotovo milijardu američkih dolara pri obračunu poreza nakon započetog procesa prodaje svojeg odeljenja za proizvodnju NAND flash memorijskih

Kompanije 0 Comments

Uber otpustio 20 zaposlenih, zaposlena Appelova direktorka za marketing

Uber, vodeća svetska kompanija za usluge prevoza, preduzela je “dva velika koraka” ka popravljanju svog ugleda, otpustivši 20 zaposlenih zbog niza optužbi za zlostavljanje i zaposlila je bivšu Appleovu direktorku

Kompanije 0 Comments

Sberbanka – najvredniji ruski brend

Sberbanka je postala najvredniji ruski brend – njena vrednost u odnosu na prošlu godinu veća je za 23 odsto i sada iznosi gotovo 570 milijardi rubalja.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply