Nastavak rasta profitabilnosti T-Mobile-a, spajanje u fokusu

Nastavak rasta profitabilnosti T-Mobile-a, spajanje u fokusu

Američki T-Mobile, treća po veličini telekomunikaciona kompanija u većinskom vlasništvu nemačkog Deutsche Telekom-a, objavio je ostvarene rezultate u trećem kvartalu i potvrdio uzlazni trend poslovanja.

Prihod kompanije u periodu jul – septembar iznosio je 10 milijardi USD, što je 8% iznad prošlogodišnjeg rezultata, dok je dobit u ovom tromesečju iznosila 550 miliona USD, 50% više u odnosu na isti kvartal prethodne godine.

Ostvarena je dobit po akciji u visini od 63 centa, znatno iznad očekivanja analitičara okupljenih oko FactSet-a, koji su predviđali 45 centi po akciji.

Prema izveštaju kompanije, ovo je osamnaesti uzastopni kvartal rasta broja korisnika za preko milion novih. Spajanje T-Mobile-a i Sprinta je i dalje u fokusu investitora, a obe kompanije planiraju finaliziranje dogovora do kraja oktobra. Međutim, merdžer trećeg i četvrtog najvećeg nacionalnog operatera mobilne telefonije pokrenuo je pitanja o tome da li će regulatorni organi ovakvu odluku odobriti.

Akcije T-Mobile-a na kraju trgovanja u ponedeljak vredele su 61,5 USD, uz registrovan skok od 1,7% nakon objave rezultata. U toku godine, vrednost akcija porasla je 7%.

Izvor: GdeInvestirati/CNBC, Wisebroker
Previous Toshiba očekuje gubitak od gotovo milijardu dolara
Next Italijani zainteresovani za "Mura Prvi maj"

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kina otvorila svoje tržište za kompanije iz EU-a i SAD-a

Kina je u četvrtak uveče, nastavljajući da otvara svoje tržište, objavila dugo očekivana ublažavanja ograničenja za strana ulaganja u ključnim sektorima poput bankarstva, poljoprivrede, automobilske i teške industrije.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Novosti: Očekuje nas novo poskupljenje gasa za 14,2 odsto

Kako pišu današnje Večernje novosti, kompanija Srbijagas je obavestila distributere gasa u Srbiji da će taj energent poskupeti za 14,02 odsto.

Kompanije 0 Comments

Goran Vesić: Verovatno novi tender za prodaju sladoleda na Adi

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da će verovatno biti objavljen novi tender za izdavanje lokacija za prodaju sladoleda na Adi Ciganliji u Beogradu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply