Amazon dobio 238 ponuda za svoje drugo sedište

Amazon dobio 238 ponuda za svoje drugo sedište

Gigant u elektronskoj trgovini Amazon je saopštio da je dobio 238 ponuda iz gradova i oblasti u SAD, Kanadi i Meksiku za svoje drugo sedište u Severnoj Americi.  

Kompanija je počela potragu za svojim drugim sedištem u septembru, pod nazivom “HQ2” obećavajući da će dovesti 50.000 radnih mesta i potrošiti više od pet milijardi dolara za izgradnju. Rok za ponude istekao je prošle nedelje i Amazon je jasno naveo da će poreske olakšice i podsticaji  biti veliki faktor u donošenju odluke gde će otvoriti sedište.

Amazon je naveo da su ponude stigle iz 43 američke države, iz glavnog grada Vašingtona u Distriktu Kolumbija, iz Portorika, tri meksičke države i šest kanadskih provincija. U Tviter poruci kompanija je navela da sa uzbuđenjem čeka da prouči svaku od ponuda.

Pored finansijskih podsticaja Amazon je naveo da traži da bude blizu gradske oblasti sa više od milion ljudi, da može da privuče vrhunske tehničke talente, da bude 45 minuta od međunarodnog aerodroma, da ima direktni pristup tranzitnim saobraćajnim rutama, da može da proširi svoje sedište na oko 740.000 kvadratnih metara u narednoj deceniji.

Uoči roka neki gradovi pribegli su reklamnim akcijama da bi se istakli. Predstavnici Tusona u Arizoni poslali su kaktus visok dva metra u sedište Amazona u Sijetlu a Njujork je osvetlio Empajer stejt bilding narandžasto u bojama Amazonovog smeška.

Kompanija namerava da ostane u svom sedištu u Sijetlu, a drugo sedište će biti potpuno ravnomerno njemu, rekao je osnivač i generalni direktor Amazona Džef Bezos u septembru.

Amazon je naveo da će odluku objaviti tokom iduće godine.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Dušan Vujović: Rezultati reformi Srbiji bolji od očekivanih
Next Toshiba očekuje gubitak od gotovo milijardu dolara

You might also like

Kompanije 0 Comments

Amazon u video servis ulaže 6 milijardi dolara

Kako je već dobro poznato, pred kraj prošle godine u pojedinim zemljama Balkana službeno je postao dostupan Amazonov servis za streamovanje video sadržaja, Amazon Prime Video.

Microsoft posle LinkedIna kupio još jednu kompaniju

Microsoft je prošle nedelje kupio LinkedIn u iznenađujućoj akviziciji, ali izgleda da je kompanija ubrzo napravila i drugu kupovinu, ovog puta za znatno manju sumu novca, čiji tačni uslovi nisu obelodanjeni.

Kompanije 0 Comments

Yumco ostvario dobit posle 20 godina

Yumco iz Vranja jedna je od retkih firmi u restruktuiranju koja je na kraju 2015. ostvarila dobit.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply