Amazon dobio 238 ponuda za svoje drugo sedište

Amazon dobio 238 ponuda za svoje drugo sedište

Gigant u elektronskoj trgovini Amazon je saopštio da je dobio 238 ponuda iz gradova i oblasti u SAD, Kanadi i Meksiku za svoje drugo sedište u Severnoj Americi.  

Kompanija je počela potragu za svojim drugim sedištem u septembru, pod nazivom “HQ2” obećavajući da će dovesti 50.000 radnih mesta i potrošiti više od pet milijardi dolara za izgradnju. Rok za ponude istekao je prošle nedelje i Amazon je jasno naveo da će poreske olakšice i podsticaji  biti veliki faktor u donošenju odluke gde će otvoriti sedište.

Amazon je naveo da su ponude stigle iz 43 američke države, iz glavnog grada Vašingtona u Distriktu Kolumbija, iz Portorika, tri meksičke države i šest kanadskih provincija. U Tviter poruci kompanija je navela da sa uzbuđenjem čeka da prouči svaku od ponuda.

Pored finansijskih podsticaja Amazon je naveo da traži da bude blizu gradske oblasti sa više od milion ljudi, da može da privuče vrhunske tehničke talente, da bude 45 minuta od međunarodnog aerodroma, da ima direktni pristup tranzitnim saobraćajnim rutama, da može da proširi svoje sedište na oko 740.000 kvadratnih metara u narednoj deceniji.

Uoči roka neki gradovi pribegli su reklamnim akcijama da bi se istakli. Predstavnici Tusona u Arizoni poslali su kaktus visok dva metra u sedište Amazona u Sijetlu a Njujork je osvetlio Empajer stejt bilding narandžasto u bojama Amazonovog smeška.

Kompanija namerava da ostane u svom sedištu u Sijetlu, a drugo sedište će biti potpuno ravnomerno njemu, rekao je osnivač i generalni direktor Amazona Džef Bezos u septembru.

Amazon je naveo da će odluku objaviti tokom iduće godine.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Dušan Vujović: Rezultati reformi Srbiji bolji od očekivanih
Next Toshiba očekuje gubitak od gotovo milijardu dolara

You might also like

Transport 0 Comments

Qatar Airways otpočinje letove na relaciji Sarajevo-Doha

Qatar Airways, jedna od najvećih i najrenomiranijih aviokompanija u svetu, od utorka, 31. oktobra otpočinje letove na relaciji Sarajevo-Doha.

Kompanije 0 Comments

Energoprojekt: Skupština akcionara 16. juna, dividenda 20 dinara po akciji

Nadzorni odbor Energoprojekt holdinga sazvao je redovnu skupštinu akcionara kompanije za 16. jun.

Saobraćaj 1Comments

Odluka već spremljena, putarina poskupljuje 10 odsto

Jedna od prvih odluka nove Vlade Srbije biće ona o poskupljenju putarina na autoputevima za 10 odsto, piše Blic.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply